Majonéza vyrobená z mlieka a bez vajec, to je „vynález“, ktorý si zaslúži veľký obdiv

Americký gastro-blogger David Leite, nositeľ ocenenia „James Beard Award“, nám ponúka špeciálne recepty na majonézy.

Je to mliečna majonéza vyrobená z mlieka, ktorej súčasťou sú olej, citrónová šťava, korenie, cesnak a soľ. Jedná sa o veľmi chutnú majonézu a dobrým doplnkom pečiva, šalátov, sendvičov a omáčok.

Na mixovanie kvalitnej majonézy budeme potrebovať mixér. Postupne pridajte olej, kým sa nedosiahne požadovaná konzistencia.

Je vyrobená z mlieka vyrobeného z majonézy bez vajec

Zloženie:

  • 80 ml studeného mlieka
  • 180 ml oleja
  • ¾ lyžice citrónovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/3 lyžice mletého bieleho korenia
  • soľ

Príprava:

V mixéri premiešajte mlieko s citrónovou šťavou, korením a cesnakom. Zmiešajte zmes pri maximálnej rýchlosti cca po dobu 30 sekúnd. Potom pomaly pridajte olej, na začiatku iba po kvapkách a potom jemným vlievaním, kým sa nedosiahne požadovaná štruktúra. Napokon posolíme a uložte ju do chladničky, vydrží až týždeň.

Variácie majonézy

So zázvorom a koriandrom

Pre pripravenú majonézu pridáme nakrájaný koriandr a trochu strúhaného zázvoru výmenou za cesnak, nakoniec nakrájanú zelenú cibuľu.

 S ančovičkou

Do mlieka pridáme 6 uncí ančovičiek ako aj ostatné zložky okrem soli a pripravíme majonézu podľa vyššie opísaného receptu.

S Kari

Do mlieka pridáme ďalšie 2 lyžičkové kari korenia a ostatné prísady.

 S paradajkami

Do mlieka pridajte jednu a lyžicu rajčiakového pyré a potom ďalšie zložky. Nakoniec pridajte 1 nakrájanú paradajku.

ZDROJ:filantropikum.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>