Maďarský guláš, fantastický recept z hovädzieho mäsa a červeným vínom

Hľadáte dobrý recept na prípravu maďarského gulášu? Tu ho máte.

Maďarský guláš

zloženie:

  • 1 1/2 kg hovädzieho mäsa
  • 2 veľké biele cibule
  • 1 červená a 1 žltá paprika
  • 6 lyžičiek oleja alebo masla
  • 2 lyžičky sladkej papriky
  • 1 lyžička štipľavej papriky
  • 1/4 lyžičky kajanského korenia
  • 1 polievková lyžička suchej marjoránky
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia
  • 1 šálka suchého červeného vína
  • 2 1/2 šálky mäsa
  • 1 šálka vody
  • 1 malá plechovka Tomato Pasta (alebo dve veľké, lúpané, nakrájané rajčiny)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička múky
  • Soľ na chuť

Inštrukcie:

Narežte hovädzie a papriky na kocky a odložte ich.

Olúpte a nakrájajte cibuľu.

V hrnci stopte maslo na vysokej teplote.

Do hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a nakrájané papriky.

Smažte približne 5 minút, do zlatista.

Nalejte červené víno, vodu a mäso do hrnca.

Musí byť pokrytý s kvapalinou.

Pridajte rajčinovú pastu (alebo nakrájané na paradajky).

Odlúpte a rozdrvte cesnak.

Varte po dobu približne 60 minút,pokiaľ bude mäso mäkké.

Vezmite šálku, pridajte trochu studenej vody a vložte do nej múku. Zmiešajte s vidličkou, až kým nie sú hrudky a zahustite.

  • Podávame s varenými zemiakmi alebo knedľou.

ZDROJ:agrilicious.org

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>