Hľadáte dobrý recept na prípravu maďarského gulášu? Tu ho máte.
Maďarský guláš
zloženie:
- 1 1/2 kg hovädzieho mäsa
- 2 veľké biele cibule
- 1 červená a 1 žltá paprika
- 6 lyžičiek oleja alebo masla
- 2 lyžičky sladkej papriky
- 1 lyžička štipľavej papriky
- 1/4 lyžičky kajanského korenia
- 1 polievková lyžička suchej marjoránky
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
- 1 šálka suchého červeného vína
- 2 1/2 šálky mäsa
- 1 šálka vody
- 1 malá plechovka Tomato Pasta (alebo dve veľké, lúpané, nakrájané rajčiny)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička múky
- Soľ na chuť
Inštrukcie:
Narežte hovädzie a papriky na kocky a odložte ich.
Olúpte a nakrájajte cibuľu.
V hrnci stopte maslo na vysokej teplote.
Do hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a nakrájané papriky.
Smažte približne 5 minút, do zlatista.
Nalejte červené víno, vodu a mäso do hrnca.
Musí byť pokrytý s kvapalinou.
Pridajte rajčinovú pastu (alebo nakrájané na paradajky).
Odlúpte a rozdrvte cesnak.
Varte po dobu približne 60 minút,pokiaľ bude mäso mäkké.
Vezmite šálku, pridajte trochu studenej vody a vložte do nej múku. Zmiešajte s vidličkou, až kým nie sú hrudky a zahustite.
- Podávame s varenými zemiakmi alebo knedľou.
ZDROJ:agrilicious.org