Orechový koláč ako od babičky, ktorý Vám v nasledujúcich riadkoch predstavíme, je bohatý na sýtu chuť, osvieži a hodí sa skvele pre každú slávnostnú príležitosť. Žiadnu návštevu týmto múčnikom neurazíte. Garantujeme Vám, že si návšteva bezkonkurenčne pochutí a budete za najlepšieho hostiteľa.
Určite tento koláč musíte vyskúšať. Výsledok vás milo prekvapí a celá Vaša rodina si dezert zamiluje.

Piškóta:
- 60 g kryštálového cukru
- 6 vaječných bielkov
- 160 g práškového cukru
- 160 g orechov
Krém:
- 500 ml mlieka
- 160 g cukru
- 6 žĺtkov
- 4 polievkové lyžice škrobu
- 1 citrón
- 250 ml 35% šľahačky
Poleva:
- 60 g horkej čokolády
- 40 ml smotany
Postup:
- Orechy pomelieme a zmiešame s práškovým cukrom. Bielky vyšľahajte do tuhého snehu s kryštálovým cukrom. Pridajte vlašské orechy a pomaly premiešajte.
- Cesto nalejte do plechu vystlaného papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre pri 175 ° C počas 25-30 minút. Upečený koláč sme rozrezali naprieč na polovice, takže máme dva pláty. Omrvinky použijete ako posýpku.
- Na krém zmiešajte žĺtky s cukrom, mliekom a škrobom, pridajte strúhanú citrónovú kôru a začnite variť. Vyšľaháme šľahačku. Zmes varíme, kým nie je hladká, na miernom ohni.
- Po dokončení odstavte zo sporáka a pridajte citrónovú šťavu, nechajte úplne vychladnúť. Zmes vyšľahajte do peny a zmiešajte s chladenou šľahačkou
- Poleva: Na panvici zahrejte 40 ml smotany a po zahriatí pridajte čokoládu, odstavte zo sporáka, nechajte vychladnúť a pridajte koňak.
- Potrite oba pláty čokoládovou vrstvou a nechajte odpočívať pol hodiny v chladničke. Na prvý plát natrite polovicu krému, priklopte druhým plátom a natrite zvyšok krému.
- Vyzdobte hornú časť torty kúsky zvyšného piškótového korpusu. Umiestnite do chladničky cez noc. Pred podávaním zasypte práškovým cukrom.
Zdieľajte tento super recept na domáci orechový dezert s Vašimi priateľmi. Určite si tiež pochutnajú!
ZDROJ:ketkes.com