Luxusný jahodovo pudingový zákusok, jeho príprava je veľmi jednoduchá

Zákusok pre tých ktorý majú radi jemné, osviežujúce zákusky, nepresladené a rozplývajúce sa na jazýčku. Dá sa robiť s akýmkoľvek ovocím. Ale jahôdky sú najlepšie.

Suroviny:

  • 3 poháre hladkej múky
  • 1 pohár práškového cukru
  • 250 g masla (alebo Hery)
  • 2 PL kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 PL kakaa(ak chceme svetlé cesto, miesto kakaa pridáme postrúhanú citrónovú kôru)
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 1 pohár = 250ml

Plnka:

  • 1l mlieka
  • 4 jahodové pudingy, ale môžete aj čokoládový
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 3 jahodové kompóty (okolo 400g)
  • trochu jahodového džemu na potretie cesta

Postup:

Z múky, masla, kakaa, práškového cukru, vajca a žĺtka, kyslej smotany a prášku do pečiva spracujeme cesto. Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky zachladiť aspoň 1/2 hodiny. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na polovicu.

Jednu polovicu cesta rozvaľkáme a vložíme do vymasteného, a múkou vysypaného, plechu (30 x 40 cm) alebo do okrúhlej formy, to záleží na nás. Potrieme džemom a uložíme umyté a odkvapkané jahody. V studenom mlieku rozmiešame pudingové prášky a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Pred dovarením pridáme cukor, zamiešame a necháme krátko zovrieť. Puding po uvarení (ešte teplý) nalejeme opatrne na jahody. Rozvaľkáme druhu polovicu cesta a položíme na puding. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 30 – 35 minút. Po vychladnutí pokrájame a poprášime práškovým cukrom.

Hotovo, dezert je pripravený na konzumáciu.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>