Luxusný čokoládovo-broskyňový koláč bez pečenia

Čokoládovo-broskyňový koláč bez pečenia, so sušienok, s vrstvou stracatella, želé a broskyňami.

Čokoládovo-broskyňový koláč

Recept na formu o veľkosti 24/24 cm.

Prísady:

  • asi 200 g čokoládových sušienok
  • 2 broskyňové želé
  • 600 ml horúcej vody
  • 1 veľká plechovka broskýň

Krémová vrstva:

  • 100 g horkej čokolády nastrúhanej alebo dobre nasekanej
  • 250 ml veľmi studeného fondantového krému – používam 30%
  • 250 g syra mascarpone
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru – alebo podľa chuti
  • 3 lyžičky želatíny a dostatok vody na zakrytie želatíny

Cappuccino vrstva:

  • 500 ml studeného krému fondant – použil som 30%
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru – alebo chuť
  • 3 lyžice rozpustnej kávy – rozpustené v minimálnom množstve vody a ochladené
  • 2 lyžice želatíny a trochu vody na rozpustenie

Príprava:

  1. Naplňte formu o veľkosti približne 24/24 cm s hliníkovou fóliou.
  2. Umiestnite jednu vrstvu sušienok na dno.
  3. Pripravte vrstvu stracatellu – studené mascarpone zmiešajte s fondátovým krémom a práškovým cukrom až do hustej hmoty.
  4. Na želatínu musíte naliať malé množstvo studenej vody a necháme po dobu asi 5 minút, aby sa napúčala – potom, zahriať, aby sa stala tekutá.
  5. Pridajte do želatíny veľkú lyžicu krému s mascarponom – jemne premiešajte – nalejte do zvyšku hmoty a intenzívne premiešajte.
  6. Pridajte čokoládu a premiešajte lyžičkou.
  7. Rozložte hmotnosť na sušienky – vyrovnajte.
  8. Usporiadajte druhú vrstvu sušienok.
  9. Pripravte vrstvu cappuccino – do fondátu, pridajte práškový cukor a ochladenú uvarenú kávu – zmes.
  10. Pripravte želatínu rovnako ako ste pripravili do predchádzajúceho krému – pridajte do nej lyžicu kávovej hmoty, premiešajte a pridajte zvyšok hmotnosti.
  11. Rozotrite kávovú hmotu na sušienky, zarovnajte.
  12. Koláč vložíme do chladničky a pripravíme želé – rozpustite ho v 600 ml horúcej vody – nechajte ju vychladnúť.
  13. Broskyne nakrájame na kocky, dajte ich na kávovú vrstvu.
  14. Potom polejte želé.
  15. Do chladničky umiestnite na niekoľko hodín – najlepšie cez noc – aby sa sušienky zmäkli.
 ZDROJ:wypiekibeaty.com.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>