Čokoládovo-broskyňový koláč bez pečenia, so sušienok, s vrstvou stracatella, želé a broskyňami.
Čokoládovo-broskyňový koláč
Recept na formu o veľkosti 24/24 cm.

Prísady:
- asi 200 g čokoládových sušienok
- 2 broskyňové želé
- 600 ml horúcej vody
- 1 veľká plechovka broskýň
Krémová vrstva:
- 100 g horkej čokolády nastrúhanej alebo dobre nasekanej
- 250 ml veľmi studeného fondantového krému – používam 30%
- 250 g syra mascarpone
- 3 polievkové lyžice práškového cukru – alebo podľa chuti
- 3 lyžičky želatíny a dostatok vody na zakrytie želatíny
Cappuccino vrstva:
- 500 ml studeného krému fondant – použil som 30%
- 3 polievkové lyžice práškového cukru – alebo chuť
- 3 lyžice rozpustnej kávy – rozpustené v minimálnom množstve vody a ochladené
- 2 lyžice želatíny a trochu vody na rozpustenie
Príprava:
- Naplňte formu o veľkosti približne 24/24 cm s hliníkovou fóliou.
- Umiestnite jednu vrstvu sušienok na dno.
- Pripravte vrstvu stracatellu – studené mascarpone zmiešajte s fondátovým krémom a práškovým cukrom až do hustej hmoty.
- Na želatínu musíte naliať malé množstvo studenej vody a necháme po dobu asi 5 minút, aby sa napúčala – potom, zahriať, aby sa stala tekutá.
- Pridajte do želatíny veľkú lyžicu krému s mascarponom – jemne premiešajte – nalejte do zvyšku hmoty a intenzívne premiešajte.
- Pridajte čokoládu a premiešajte lyžičkou.
- Rozložte hmotnosť na sušienky – vyrovnajte.
- Usporiadajte druhú vrstvu sušienok.
- Pripravte vrstvu cappuccino – do fondátu, pridajte práškový cukor a ochladenú uvarenú kávu – zmes.
- Pripravte želatínu rovnako ako ste pripravili do predchádzajúceho krému – pridajte do nej lyžicu kávovej hmoty, premiešajte a pridajte zvyšok hmotnosti.
- Rozotrite kávovú hmotu na sušienky, zarovnajte.
- Koláč vložíme do chladničky a pripravíme želé – rozpustite ho v 600 ml horúcej vody – nechajte ju vychladnúť.
- Broskyne nakrájame na kocky, dajte ich na kávovú vrstvu.
- Potom polejte želé.
- Do chladničky umiestnite na niekoľko hodín – najlepšie cez noc – aby sa sušienky zmäkli.
ZDROJ:wypiekibeaty.com.pl