Keď ich upečiete, neodolá im ani veľký, ani malý. To je správna voľba na nedeľný dezert.
Potrebujeme:
Cesto:
- 4 bielky
- 4 PL práškového cukru
- 4 PL hladkej múky
- trocha prášku do pečiva
Krém:
- 500 ml mlieka
- 2 zlaté klasy
- 5-6 PL práškového cukru
- 4 žĺtky
- 250 g masla
- 1 PL kakaa
- trocha mlieka na potretie korpusu
- 250 ml šľahačky
- granko
Postup:
Vyšľaháme bielky s cukrom, postupne vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný menší plech a upečieme do ružova. Ešte horúci upečený plát potrieme trochou mlieka.
Z mlieka, zlatých klasov, žĺtkov a cukru uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme spolu s vychladnutou pudingovou kašou. Rozdelíme na dve časti. Do jednej časti krému vmiešame kakao.
Na vychladnutý plát rozotrieme najprv svetlý krém, potom kakaový krém a nakoniec ozdobíme šľahačkou. Koláč dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ešte posypeme grankom.
ZDROJ:bidista.com