Luxusné čokoládové košíčky

Čokoládové košíčky sú dezertom pre skutočných milovníkov čokolády. Recept špeciálne pre tých, ktorí potrebujú čokoládu, aby boli šťastní. Veľa čokolády. Dodáva veľa pozitívnej energie a, bohužiaľ, aj kalórie, ale niekedy stojí za to hrešiť🙂

Košíčky sa dajú ľahko pripraviť a kľúčom k úspešnému krému je správne šľahanie masla. Samotný koláč je pre tento druh pečenia jednoduchý a štandardný.

Zloženie:

  • 150 g pšeničnej múky
  • 110 g masla
  • 2 vajec
  • 110 g jemného cukru
  • 25 g kakaa
  • 55 ml mlieka
  • 1 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 55 ml smotany 30%
  • 200 g čokolády (nakrájanej na kúsky)
  • 250 ml smotany 36%

Spôsob prípravy:

Všetky prísady na výrobu muffínov by mali mať izbovú teplotu. Múku, kakao a prášok do pečiva preosejte do samostatnej misky. V miske z mixéra vymiešajte maslo a cukor, kým nezachováme ľahkú a našuchorenú hmotu. Jeden po druhom k tomu pridáme vajíčka a celú hmotu zmiešame s mixérom. K tejto hmote potom pridáme preosiate suché prísady, mlieko a smotanu 30 % a všetko skombinujeme.

Rozložte muffinovú formu aj s košíčkami. Pečieme pri 190 ° C počas 20 – 25 minút. Po tejto dobe sa vytiahneme a necháme vychladnúť na grile.

Teraz pripravujeme čokoládovú hmotu. Smotanu zahrievajte (36%) v malej panvici. Odstráňte z tepla a pridajte nasekanú čokoládu. Miešajte, kým sa nedosiahne rovnomerný a hladký povlak. Ponechaný bokom v chladničke by mal krém vychladnúť a zahustiť na konzistenciu uvareného pudingu. Musíme si dať pozor, aby nezamrzol. Po ochladení preneste do miešacej misky a miešajte, kým sa nevytvorí nadýchaná čokoládová smotana.

Vložte čokoládovú hmotu do cukrárskeho obalu a ozdobte vychladené košíčky.

Hotovo!

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>