Príprava tohto pokrmu je pomerne jednoduchá a rýchla. Hlavnými surovinami je losos a všetko spojí fantastická Bešamelová omáčka.
Budeme potrebovať:
- čerstvého lososa
- maslo
- soľ
- korenie
- štipku medu a horčice
Suroviny na bešamelovú omáčku:
- 40 g maslo
- 60 g hladká múka
- 3 dl mlieko
- podľa chuti soľ
Postup:
Lososa si očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ho okoreníme a osolíme a v malej miske si zmiešame trošku horčice a medu. Túto zmes roziotrieme na vrch lososa, ale naozaj len trošku, pre chuť. Lososa si dáme na vopred predhriatú panvicu, na ktorej sme roztopili trošku masla. Pečieme ho nasledovne. Najskôr na väčšom plameni, ktorý následne stíšime a lososa prikryjeme pokrievkou. Netreba ho piecť viac ako 10 minút.
Medzitým si pripravíme bešamel. Do hrnca si dáme roztopiť maslo a pridáme trochu múky. Dobre miešame, aby nám múka neprihorela. Následne pridávame mlieko a okoreníme a osolíme. Omáčku necháme trochu prevrieť. Ak sa vám zdá omáčka veľmi hustá, pridáme ešte trošku mlieka, prípadne trošku vody.
ZDROJ:kobieta.interia.pl