Liečivé mlieko, ktoré sa používalo v ayurvédskej medicíne tisíce rokov! Posilňuje kosti a imunitný systém

 

Kurkuma je liečivé korenie, ktoré sa používa v Indii ako ayurvédske lekárstvo už tisíce rokov. Kurkuma má silné protizápalové a antibakteriálne vlastnosti. Je populárny v domácich prostriedkoch na prechladnutie, kašeľ, preťaženie, bolesti hlavy, problémy s trávením a je tiež využitie pri kožných problémoch a bolesti kĺbov.

Teplé mlieko z kurkuma sa nazýva aj zlaté mlieko alebo zlatý elixír. Tento nápoj sa stáva veľmi populárnym v Severnej Amerike. Tento recept tiež používa kardamom, škoricu a čierne korenie, ktoré dodávajú mlieku skvelú chuť. Cardamom je tiež slávne korenie v Indii, ktoré pomáha posilniť imunitný systém. To je tiež veľmi užitočné pre trávenie. Škorica dáva sladkú arómu a pomáha vyrovnať hladinu cukru v krvi. Čierne korenie zvyšuje absorpciu kurkumu v tele. Taktiež používam organický med, aby bolo mlieko sladšie, ale nemusíte ho pridať, ak chcete nesladené mlieko.

Veľmi odporúčam vyskúšať tento druh mlieka. Je to veľmi nezvyčajné, ale zároveň veľmi chutné. Mlieko z kurkumy je veľmi pekné a tiež má upokojujúce vlastnosti. Zvyčajne sa pije pred spaním.

Vychutnajte si toto mlieko, a tak aj v tejto zime zostanete zdraví!

zloženie:

  • 2 šálky mandľového alebo kokosového mlieka
  • jedna čajová lyžička kurkumy
  • jednu čajovú lyžičku čerstvého, rozomletého zázvoru
  • ½ čajovej lyžičky škorice (alebo jednej rúrky)
  • ½ čajovej lyžičky kardamómu (alebo 2-3 čajové kardamóny)
  • ⅛ čajová lyžička čerstvej mletého čierneho korenia (alebo 2-3 zrná)
  • 1 polievková lyžica organického medu (voliteľné)

Spôsob prípravy:

  1. V malom hrnci, nalejte mlieko, rovnako ako pridajte korenie a miešajte s šľahačom alebo drevenou špachtľou
  2. Mlieko jemne zohrejte na nízkej teplote asi 3 minúty. Nevarte.
  3. Nechajte vychladnúť po dobu jednej minúty alebo dve, potom pridajte med, ak chcete.
  4. Naplňte mlieko, ak je to potrebné.
  5. Podávajte teplé.

Poznámka:

Takéto mlieko sa môže pripraviť iným spôsobom. Zmiešajte všetky zložky (ak používate iba mleté ​​korenie) a potom jemne zohrejte mlieko.

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>