Lesklá a hustá: Recept na najlepšiu čokoládovú polevu

Hľadáte ľahký recept na najlepšie čokoládové polevy? Našli ste to! Táto glazúra je ideálna na zasklenie koláčov a koláčov, ako aj iných zákuskov.

Okrem toho, že našim koláčom a sušienkam poskytujeme krajší a elegantnejší vzhľad , čokoládová poleva im tiež dáva lepšiu chuť, pretože je jemnejšia, keď je aspoň trochu čokolády, že? Čím vyššia je kvalita čokolády , tým lepšia je glazúra, tým lepšie sa napne a pri rezaní sa nepraská.

Rovnako dôležité je mať kvalitnú čokoládu, preto je dôležité pripraviť glazúru správnym spôsobom.

Čokoládu (spolu s maslom) môžete rozpustiť v mikrovlnnej rúre alebo v pare , potom pridajte olej a trochu vody a dobre premiešajte, kým nebude hustá, lesklá. Akonáhle glazúra mierne vychladne, je pripravená naliať na koláč.

zloženie:

  • 150 g tmavej čokolády
  • 50 g masla
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica vody

Príprava:

1. Rozbite čokoládu na menšie kúsky. Maslo nakrájajte na kocky.

2. Vložte vodu do hlbšej misky a prevarte ju, potom vložte ďalšiu nádobu, ktorá sa nedotýka vody a do ktorej rozpustíte čokoládu a maslo za stáleho miešania.

3. Pridajte rozpustenú čokoládu do oleja a lyžice vody a dobre premiešajte a vyberte z vodného kúpeľa. Krátko nechajte vychladnúť a glazúra je pripravená na polevovanie vašich koláčov a koláčov.

ZDROJ:zadovoljna.dnevnik.hr

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>