Hľadáte ľahký recept na najlepšie čokoládové polevy? Našli ste to! Táto glazúra je ideálna na zasklenie koláčov a koláčov, ako aj iných zákuskov.
Okrem toho, že našim koláčom a sušienkam poskytujeme krajší a elegantnejší vzhľad , čokoládová poleva im tiež dáva lepšiu chuť, pretože je jemnejšia, keď je aspoň trochu čokolády, že? Čím vyššia je kvalita čokolády , tým lepšia je glazúra, tým lepšie sa napne a pri rezaní sa nepraská.
Rovnako dôležité je mať kvalitnú čokoládu, preto je dôležité pripraviť glazúru správnym spôsobom.
Čokoládu (spolu s maslom) môžete rozpustiť v mikrovlnnej rúre alebo v pare , potom pridajte olej a trochu vody a dobre premiešajte, kým nebude hustá, lesklá. Akonáhle glazúra mierne vychladne, je pripravená naliať na koláč.
zloženie:
- 150 g tmavej čokolády
- 50 g masla
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžica vody
Príprava:
1. Rozbite čokoládu na menšie kúsky. Maslo nakrájajte na kocky.
2. Vložte vodu do hlbšej misky a prevarte ju, potom vložte ďalšiu nádobu, ktorá sa nedotýka vody a do ktorej rozpustíte čokoládu a maslo za stáleho miešania.
3. Pridajte rozpustenú čokoládu do oleja a lyžice vody a dobre premiešajte a vyberte z vodného kúpeľa. Krátko nechajte vychladnúť a glazúra je pripravená na polevovanie vašich koláčov a koláčov.
ZDROJ:zadovoljna.dnevnik.hr