Len jediný krát upečiete tento johodovo rebarborový zákusok a budete ľutovať, prečo ste o ňom nevedeli skôr

ingrediencie:

Na plnku z rebarbory a jahôd

  • 0,5 kg jahôd
  • 0,5 kg rebarbory ( dve veľké stonky )
  • šťava z polovice citróna
  • 6 lyžíc cukru
  • 6 lyžíc kukuričný škrob

Na cesto:

  • 200 g masla alebo margarínu
  • 4 žĺtky
  • 2 šálky múky
  • 1 hrnček cukru

Na penu:

  • 4 bielky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžica hnedého cukru
 
Postup:
Jahody a rebarboru, umyte pod tečúcou vodou. Nakrájame na plátky asi 5 mm. Dáte do veľkého kastróla, pridáme cukor a citrónovú šťavu. Všetko neustále miešať. Do zmesi pridať šesť lyžíc džemu, potom škrob a dôkladne premiešajte. Pridajte zvyšný džem. Opatrne premiešajte aby sa múka dobre spojila s marmeládou.
Maslo nakrájame na malé kocky. Spolu s múkou, cukrom a žĺtkami vymiešame s nožom na doske a vymiesime cesto dobre. Dáme na dno formy a pečieme do zlata v rúre predhriatej na 190 stupňov. Keď sa upiečie rovnomerne rozložíme jahodovo rebarborovú zmes. Pečieme 20 minút. V tejto dobe, vymiešame bielka a cukor. Dáte na pečeného cesta a vložíme do rúry a znovu pečieme po dobu 15-20 minút. Dobrú chuť.
ZDROJ:LIVEINTERNET.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>