ingrediencie:
Na plnku z rebarbory a jahôd:
- 0,5 kg jahôd
- 0,5 kg rebarbory ( dve veľké stonky )
- šťava z polovice citróna
- 6 lyžíc cukru
- 6 lyžíc kukuričný škrob
Na cesto:
- 200 g masla alebo margarínu
- 4 žĺtky
- 2 šálky múky
- 1 hrnček cukru
Na penu:
- 4 bielky
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžica hnedého cukru

postup:
Jahody a rebarboru, umyte pod tečúcou vodou. Nakrájame na plátky asi 5 mm. Dať do veľkého kastróla, pridáme cukor a citrónovú šťavu. Všetko neustále miešať. Do zmesi pridať šesť lyžíc džemu, potom škrob a dôkladne premiešajte. Pridajte zvyšný džem. Opatrne premiešajte aby sa múka dobre spojila s marmeládou.
Maslo nakrájame na malé kocky. Spolu s múkou, cukrom a žĺtkami vymiešame s nožom na doske a vymiesime cesto dobre. Dáme na dno formy a pečieme do zlata v rúre predhriatej na 190 stupňov. Keď sa upiečie rovnomerne rozložíme jahodovo rebarborovú zmes. Pečieme 20 minút. V tejto dobe, vymiešame bielka a cukor. Dať na pečeného cesta a vložíme do rúry a znovu pečieme po dobu 15-20 minút. Dobrú chuť.
ZDROJ:LIVEINTERNET.RU