Určite to poznáte aj vy. Ten skvelý pocit, keď si môžete nejakú potravinu, ktorú bežne kupujete v obchode, vyrobiť aj sami doma. Ja osobne vždy túto príležitosť využívam a nie je tomu inak ani u tohto receptu. Domáce krémové mascarpone si pripravíte už z dvoch ingrediencií.
Už sa mi párkrát stalo, že bol tento krémový syr (áno je to syr) vypredaný a nič na svete jednoducho mascarpone nenahradí. Čo mi iné zostávalo ako zmeniť recept a kúpiť aspoň kyslú smotanu? Potom som ale narazila na tento skvelý a jednoduchý recept.
Samotná príprava trvá približne 10 minút a mascarpone potom už len odpočíva v chladničke minimálne jednu noc. Na ďalší deň ho už môžete použiť napríklad do palaciniek alebo na lievance. Varíte zdravo, radi a bez éčok a iných látok, tento recept je určený priamo pre vás.
Budete potrebovať:
- 2 hrnčeky smotany (najlepšia je tá, čo má najviac tuku, napr. 40%)
- 1 lyžička citrónovej šťavy
postup:
Smotanu na šľahanie dáme do hrnca a zahrejeme na 85 °C.
ZDROJ:takprosto.cc