Len dve ingrediencie a 10 minút budete potrebovať na výrobu domáceho mascarpone, je oveľa chutnejšie ako to z obchodu

Určite to poznáte aj vy. Ten skvelý pocit, keď si môžete nejakú potravinu, ktorú bežne kupujete v obchode, vyrobiť aj sami doma. Ja osobne vždy túto príležitosť využívam a nie je tomu inak ani u tohto receptu. Domáce krémové mascarpone si pripravíte už z dvoch ingrediencií.

Mascarpone asi väčšina z nás využíva pri príprave dezertov. Je skvelé do krémov, ako našľahaná zmrzlina, osladené s medom ho môžete podávať len tak s ovocím, ale naplníte ním aj ravioli. Mascarpone si proste miesto v našej kuchyni určite zaslúži.

Už sa mi párkrát stalo, že bol tento krémový syr (áno je to syr) vypredaný a nič na svete jednoducho mascarpone nenahradí. Čo mi iné zostávalo ako zmeniť recept a kúpiť aspoň kyslú smotanu? Potom som ale narazila na tento skvelý a jednoduchý recept.

Samotná príprava trvá približne 10 minút a mascarpone potom už len odpočíva v chladničke minimálne jednu noc. Na ďalší deň ho už môžete použiť napríklad do palaciniek alebo na lievance. Varíte zdravo, radi a bez éčok a iných látok, tento recept je určený priamo pre vás.

Budete potrebovať:

  • 2 hrnčeky smotany (najlepšia je tá, čo má najviac tuku, napr. 40%)
  • 1 lyžička citrónovej šťavy

postup:

Smotanu na šľahanie dáme do hrnca a zahrejeme na 85 °C.

Následne pridáme citrónovú šťavu a za stáleho miešania varíme cca 5 až 10 minút.
Pripravíme si väčšiu misku, na ktorú dáme sitko vystlané textíliou.
Do sitka s textíliou vylejeme uvarenú smotanu s citrónovou šťavou. Necháme mierne vychladnúť a potom povrch prekryjeme potravinárskou fóliou. Pri izbovej teplote necháme odstáť, kým zmes úplne nevychladne.
 Nakoniec dáme aspoň na 8 hodín do chladničky odležať.

 

ZDROJ:takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>