Len 3 suroviny potrebujete na prípravu tohto dokonale rýchleho a nezvyčajného obedu

Kapusta je u nás veľmi rozšírená a takisto veľmi obľúbená vo viacerých receptoch. Tento dnešný je tak trochu nezvyčajný. Kapusta nie je chutná len v šalátoch, polievkach, či k mäsu. Dôkazom je aj tento recept na vyprážanú kapustu, ktorá je chutná, chrumkavá a len ťažko odoláte zobrať si z taniera ešte jeden kúsok. 

Vzhľadom ku krátkemu tepelnému spracovaniu si kapusta zachová takmer všetky svoje užitočné látky, čo je veľmi dôležité, pretože táto zelenina je bohatá na vitamíny, vlákninu a minerálne látky, ktoré sú nevyhnutné pre naše telo.

Budete potrebovať:

  • 1 malá hlava mladej kapusty (do 1 kg)
  • 3 vajcia
  • strúhanka
  • soľ a korenie podľa chuti
  • slnečnicový olej na vyprážanie

Postup: 

Dôležité tajomstvo pri kapuste je správne rezanie. Vrchné listy odstránime a kapustu rozrežeme ako chlieb, na krajce.

Kapustu dajte do horúcej osolenej vody a varte približne 5 minút.

Vajíčko rozšľahajte so soľou a korením a jednotlivé kúsky kapusty v ňom ponorte. Následne ich vložte do strúhanky a obaľte. Postup je rovnaký ako pri mäse. Najlepšie je, ak urobíte dvojobal, to znamená, že po strúhanke ju ešte raz namočíte do vajíčka a znovu do strúhanky. Potom už len vypražte na oleji.

Kapustu pražte až kým nebude hnedá z každej strany. Dobrú chuť.

zdroj: TAKPROSTO.CC

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>