Laureát Nobelovej ceny Elie Mechnikoff hovorí: „Smrť začína v hrubom čreve“ – Vyčistite ho, aby ste predišli 90% chorobámm

Nositeľka Nobelovej ceny za titul Elie Mechnikoff hovorí: „Smrť začína v hrubom čreve!“ Takisto rumunský lekár Dr. Catalin Luca, ktorý tvrdí, že 90% chorôb je spôsobených nečistým hrubým črevom, a podľa štatistík, V Európe jeden z 20 ľudí zomiera na rakovinu hrubého čreva.

„Môže sa to zdať neuveriteľné, ale ľudské telo dokáže spracovať iba 10% potravín, ktoré konzumuje,“ dodáva lekár. V priebehu času tieto nespracované zvyšky potravín vytvárajú sliznicový povrch, ktorý nie je ničím iným ako zmesou čiastočne strávených a hnilobných zvyškov potravín plných toxických látok.

Tento povlak nanesený na črevnú stenu niekedy v priebehu času stvrdne, niekedy vedie k 2-11 kg metabolického odpadu. Toto potom funguje ako priečka medzi potravou a črevnou stenou, takže absorpcia je úplne nemožná. Za týchto okolností, bez ohľadu na to, ako zdravé sa snažíme jesť a koľko výživových doplnkov konzumujeme, bude to zbytočné.

Nevyčistené hrubé črevo je pre telo zdrojom toxínov

Potraviny, ktoré sú vyprážané olejom a bohaté na škrob a sú plné pridaných látok a bielkovín, výrazne prispievajú k tvorbe týchto plakov a môžu časom potláčať životne dôležité orgány, napríklad pečeň alebo močový mechúr. Dvojbodka sa teda pomaly začína podobať na odpadkovú jamu, kde telesná teplota 37 ° C spôsobuje rozkladnú reakciu a toxíny sa začínajú šíriť do celého tela.

Tieto toxíny, ktoré vstupujú do krvného obehu, sa dostávajú do každej časti tela a vedú k rôznym chorobám. Infekčné toxíny hrubého čreva tiež vstupujú do lymfatického systému, čo spôsobuje oslabenie imunitného systému. Môžu však mať rovnaký nepriaznivý účinok na tieto horné dýchacie cesty alebo dokonca na pokožku a prípadne do mozgových tkanív.

Aké sú príznaky nečistého hrubého čreva?

  • únava, somnolencia, slabý imunitný systém
  • zlé trávenie, hnačka, zápcha, nevoľnosť
  • ťažkosti s dýchaním, potením, usadzovaním na povrchu jazyka
  • obezita
  • poruchy spánku
  • suchá pokožka, akné, štiepené vlasy
  • bolesti hlavy, bolesti chrbta
  • črevné červy

Spracovanie rastlinnými vláknami

Vedci odporúčajú znížiť riziko rakoviny hrubého čreva sledovaním stravy bohatej na vlákninu a mäso. Vegetariánska strava bez toxínov, prísad alebo tukov prispieva k zdraviu organizmu, a tým aj hrubého čreva.

Pri čistení strava bohatá na rastliny, ktorá funguje ako skutočná „metla“, čistí odpad zo stien čriev. Spotreba najmenej 35 gramov rastlinnej vlákniny denne môže znížiť riziko vzniku rakoviny hrubého čreva až o 40%. Môže sa jesť vo forme celozrnného chleba, hnedej ryže alebo celozrnných obilnín. Medzi jedlami súčasne jesť olejnaté semená, slnečnice alebo arašidy.

Fazuľa a šošovica sú tiež dobrým výberom, pretože majú vysoký obsah vitamínu B a bielkovín. Odporúča sa aj zelená listová zelenina, napríklad špenát, hrach, kapusta alebo šalát. Spotreba spiruliny vďaka obsahu chlorofylu prispieva k čisteniu hrubého čreva. Z ovocia jedzte jablká, hrozno, červené melóny, ktoré z tela „vyplavujú“ toxíny. Konzumáciou ovocných a zeleninových štiav poskytujeme telu vitamín a zároveň pomáhame odstraňovať výkaly.

ZDROJ:fiantropikum.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>