Lahodný orechový koláč s nebeskou vanilkovo smotanou nálpňou

Koláč uvedený nižšie vyzerá rovnako dobre. Zložka banán môže byť nahradená iným ovocím alebo dokonca kompótom.

zloženie:

  • 7 vajec
  • 10 lyžíc mlieka
  • 1 lyžica kakaa
  • 300 gramov cukru
  • 250 gramov múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 100 g mletých jadier vlašských orechov

Zloženie smotany:

  • 350 ml mlieka
  • 3 lyžice múky
  • 150 gramov cukru
  • 2 polievkové lyžice vanilkovej arómy
  • 200 g masla
  • 4 banány
  • poleva

Príprava:

Rozšľahajte vaječné žĺtky cukrom a potom pridajte mleté ​​vlašské orechy, mlieko, múku, prášok do pečiva a kakao. Vaječný bielok sa vyšľahajte na pevnú penu, pridá sa k pripravenej zmesi a výsledná zmes sa naleje do plechu na pečenie a pečie sa pri 180 ° C počas 20 minút.

Medzitým pripravíme krém varením mlieka na vysokej panvici, potom pridáme múku, cukor, vanilku a varíme na miernom ohni, kým nezhustnú. Po ochladení pridajte maslo a premiešajte. Piškótový rez nakrájame na dva, naplňte polovicu smotany a prikryte banánom nakrájaným na koliečka. Druhou polovicou piškóty rozotrite zvyšný krém a prevlečte ho cez banánovú vrstvu. Vrchnú časť koláča polejte čokoládou a na vrch posypte kokosovými pilinami alebo čokoládovou mriežkou.

Glazúru si môžeme vyrobiť sami za 15 minút.

ZDROJ:https:filantropikum.com

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>