Recept, ktorý vám prinášame je jednoduchý, príprava nie je zdĺhavá a zvládne to každý. Či už odborník, alebo len maškrtný jazýček, pochutí si celá rodina a priatelia. A ak chcete dodať tomuto zákusku dokonalú chuť, ktorá bude ako čerešničkou na torte, môžete pridať rum.
Ingrediencie ktoré budeme potrebovať:
- 6 vajec
- 150 g polohrubej múky
- 150 g cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 dcl oleja
- 1 dcl mlieka
- Podľa chuti pridáme rum a ako ozdobu na vrch použijeme kakao.
Na krém budeme potrebovať:
- 4 žĺtky
- 4 lyžice cukru
- 2 mascarpone
Výplň:
- 20 ks dlhých piškót
- Čierna káva
Postup:
1.) Najprv si pripravte dve misky, v jednej si vyšľaháme 4 vaječné žĺtka, ktoré zmiešame s cukrom a v druhej miske si vyšľaháme vaječné bielka, obe misky následne odložte do chladničky.
2.) Cesto si pripravte použitím 2 vajíčok, ktoré zmiešate spolu so 150 g cukru, pridajte 150 g múky, 1dcl oleja. Po vymiešaní pridajte mlieko a zľahka aj vaječné bielky.
3.) Do cesta môžeme tiež pridať kakao. Pečte približne 30 minút pri teplote 180 stupňov. Na plech použite papier na pečenie, jednoduchšie potom dostanete cesto von. Kým je koláč v rúre pripravte si krém.
4.) Žĺtka s cukrom vymiešajte s mascarpone. Po upečení si cesto rozdeľte na dva pláty. Jednu časť natrite krémom. Na vrch krému ukladáme piškóty namočené do kávy s rumom.
5.) Vychladnutú kávu si môžete podľa chuti doplniť cukrom a pridáte rum. Na poukladané piškóty pridajte druhú časť koláča a opäť potrite krémom.
6.) Vrch koláča môžete posypať kakaom alebo postrúhanou čokoládou a koláč odložte do chladničky aby stuhol. Dobrú chuť.
ZDROJ.ketkes.com