Lahodné a rýchle citrónové rezy z celých citrónov

SONY DSC

Prísady:

Cesto:

  • 115 g masla
  • 50 g cukru múčka
  • 140 g hladkej múky
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu (prípadne časť cukru nahraďte vanilkovým cukrom)

Plnka:

  • 80 g celého citróna (jeden menší) – bio, chemicky neošetrený
  • 200 g cukru múčka
  • 45 ml vylisované citrónovej šťavy (asi 1 veľký citrón, ten už bio byť nemusí)
  • 3 veľké vajcia
  • 4 lyžičky kukuričného škrobu
  • 1/4 lyžičky soli
  • 45 g rozpusteného masla.

Postup:

Formu s veľkosťou 25×25 cm vyložíme papierom na pečenie.

Rúru zahrejeme na 180 ° C (teplovzduch na 160 ° C).

V mise vymiešame maslo s cukrom a potom pridáme soľ, múku a vanilkový extrakt a vypracujeme hladké cesto, ktoré pomocou rúk rozprestrieme do formy. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme 20 minút do tmavo zlatej farby. Než sa korpus upečie, pripravíme si plnku.

Citrón si rozkrojíme napoly, zbavíme ho kôstok, rozkrájame i s kôrou na menšie kusy a spoločne s cukrom a citrónovou šťavou vložíme do mixéra. Zapneme na najvyššie otáčky a mixujeme, kým sa nevytvorí homogénna hmota. Potom pridáme vajce, škrob, soľ a rozpustené (ale nie horúce) maslo a niekoľkých pulzy všetko dokonale premiešame.

Upečený korpus vyberieme z rúry a teplotu v nej znížime na 150 ° C (teplovzduch na 140 ° C).

Náplň nalejeme na teplý korpus, vrátime do rúry a pečieme ďalších 20 minút. Múčnik je upečený, ak sa náplň nehýbe.

Necháme úplne vychladnúť. Potom vytiahneme z formy, narezať na štvorčeky, posypeme práškovým cukrom a podávame.

Rezy vydrží 3 dni v chladničke.

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>