Lahôdkový šalát s hubami. Hotové majstrovské dielo, budete si po ňom olizovať prsty

Chcete pochváliť svoju rodinu a prekvapiť hostí? Potom pripravte šalát z baklažánov s chuťou húb. Vytvorte majstrovské dielo, sa budete vidieť búrku radosti.

Šalát sa skladá iba z troch hlavných produktov, je varený neuveriteľne jednoducho, ale výsledok je vždy ohromujúci. Neuveriteľne aromatické, vydarené a veľmi chutné pokrmy, navyše s chuťou čerstvých húb. Verte mi, za pár minút nič nezostane v miske na šalát: budú všetko premiešať až do poslednej drobky.

Lahôdkový šalát s hubami

Zloženie:

  • 2 baklažány
  • 5 varených vajec
  • 1 veľká hlava cibule
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 2 polievkové lyžice domácej majonézy
  • 2 polievkové lyžice 6% octu
  • soľ – podľa chuti
  • slnečnicový olej – na vyprážanie
  • 5 akýchkoľvek húb, výborné sú šampiňóny

Lahôdkový šalát s hubami chuť: krok za krokom

  1. Baklažán sa umyje, usuší – z kôry nemusia byť čistené. To isté spravíme aj s hubami.
  2. My ich nakrájame najprv na kruhoch (hrúbka 3-5 milimetrov), a potom na hrubšie slíže. Premiestnite ho do hlbokej misy, posypte soľou (pol polievková lyžica) a premiešajte. Po 20 minútach odstráňte z nich šťavu, ktorú pustli.
  3. Jedna veľká hlava cibule (alebo dve malé) sa rozrezáva na tenké plátky, ktoré sa dajú do samostatnej misy.
  4. Pridajte jednu polievkovú lyžicu cukru, polievkovú lyžičku soli a nalejte 6% octu (mám jablčný). Polejtete cibuľu jedným pohárom vriacej vody, premiešajte a nechajte vodu úplne vychladnúť.
  5. Po 20 minútach sa baklažán premyje sa studenou vodou a nechá sa úplne odtiecť od vody.
  6. Do panvice nalejte malé množstvo rastlinného oleja a zohrejte.
  7. Do rozohriatého oleja rozložíme huby: nie všetky naraz, ale v dvoch alebo troch prístupoch. Smažte, kým sa nestanú mäkkými, a potom dajte na tanier, ktorý je pokrytý papierovými obrúskami. To spravíme aj s hubami.
  8. Varíme vajíčka a nakrájame na dlhé plátky.
  9. Do veľkej misy alebo v šalátovej miske kombinujeme chladené baklažány, huby, vajcia a nakladanú cibuľu. Pridajte trochu soli, domácu majonézu, miešajte – a môžete podávať.

Baklažánový šalát s hubami je chutné a veľmi uspokojujúce jedlo alebo občerstvenie v priebehu dňa.

Príjemnú chuť k jedlu!

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>