Chcete pochváliť svoju rodinu a prekvapiť hostí? Potom pripravte šalát z baklažánov s chuťou húb. Vytvorte majstrovské dielo, sa budete vidieť búrku radosti.
Šalát sa skladá iba z troch hlavných produktov, je varený neuveriteľne jednoducho, ale výsledok je vždy ohromujúci. Neuveriteľne aromatické, vydarené a veľmi chutné pokrmy, navyše s chuťou čerstvých húb. Verte mi, za pár minút nič nezostane v miske na šalát: budú všetko premiešať až do poslednej drobky.
Lahôdkový šalát s hubami
Zloženie:
- 2 baklažány
- 5 varených vajec
- 1 veľká hlava cibule
- 1 polievková lyžica cukru
- 2 polievkové lyžice domácej majonézy
- 2 polievkové lyžice 6% octu
- soľ – podľa chuti
- slnečnicový olej – na vyprážanie
- 5 akýchkoľvek húb, výborné sú šampiňóny
Lahôdkový šalát s hubami chuť: krok za krokom
- Baklažán sa umyje, usuší – z kôry nemusia byť čistené. To isté spravíme aj s hubami.
- My ich nakrájame najprv na kruhoch (hrúbka 3-5 milimetrov), a potom na hrubšie slíže. Premiestnite ho do hlbokej misy, posypte soľou (pol polievková lyžica) a premiešajte. Po 20 minútach odstráňte z nich šťavu, ktorú pustli.
- Jedna veľká hlava cibule (alebo dve malé) sa rozrezáva na tenké plátky, ktoré sa dajú do samostatnej misy.
- Pridajte jednu polievkovú lyžicu cukru, polievkovú lyžičku soli a nalejte 6% octu (mám jablčný). Polejtete cibuľu jedným pohárom vriacej vody, premiešajte a nechajte vodu úplne vychladnúť.
- Po 20 minútach sa baklažán premyje sa studenou vodou a nechá sa úplne odtiecť od vody.
- Do panvice nalejte malé množstvo rastlinného oleja a zohrejte.
- Do rozohriatého oleja rozložíme huby: nie všetky naraz, ale v dvoch alebo troch prístupoch. Smažte, kým sa nestanú mäkkými, a potom dajte na tanier, ktorý je pokrytý papierovými obrúskami. To spravíme aj s hubami.
- Varíme vajíčka a nakrájame na dlhé plátky.
- Do veľkej misy alebo v šalátovej miske kombinujeme chladené baklažány, huby, vajcia a nakladanú cibuľu. Pridajte trochu soli, domácu majonézu, miešajte – a môžete podávať.
Baklažánový šalát s hubami je chutné a veľmi uspokojujúce jedlo alebo občerstvenie v priebehu dňa.
Príjemnú chuť k jedlu!
ZDROJ:jensprav.ru