Tento nádherný recept ma zaujal lebo je jednoduchý. Proces prípravy torty zaberie trochu času navyše ale chuť je famózna a výsledok – hotové pokušenie. Veľmi vlhká piškótová torta pokrytá jemnou polevou …
Naučte sa variť túto lahodnú čokoládovú tortu! Keby som mala knihu receptov, tak by som si ju okamžite dala na prvú stránku!
Ľahká čokoládová torta
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto:
- 5 vajec
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček Granka
- 1 hrnček oleja
- 1 prášok do pečiva
Na poliatie:
- pol hrnčeka uvarenej osladenej kávy Nescafé
- malinový džem na potretie
Poleva:
- 2,5 dl smotany na šľahanie
- 200 g čokolády na varenie
POSTUP PRÍPRAVY
Do misky dáme rozšľahané vajcia, kryštálový cukor, polohrubú múku, granko, olej a prášok do pečiva. Zamiešame a vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhratej rúre pri teplote 180 stupňov 35 až 45 minút. Upečený, ešte teplý koláč pokvapkáme teplou osladenou kávou, necháme chvíľu vsiaknuť a cesto potrieme malinovým džemom.
V smotane na šľahanie rozpustíme čokoládu na varenie, spolu uvaríme, vylejeme na cesto a roztrieme. Koláč necháme na chladnom mieste odležať 8 až 10 hodín..
Pokrájame ho na menšie kúsky a dozdobíme napr. šľahačkou alebo ovocím, je výborný. Dobrú chuť!
Teraz si môžete upiecť báječnú domácu čokoládovú tortu ľahko doma!
ZDROJ:TAKPROSTO.CC