Varenie na východnej chudobnej strane je známe svojou pikantnou chuťou a korenistou vôňou. Aj orientálna kuchyňa je bohatá na recepty pre rôzne druhy omáčok pre každú chuť. Napriek tomu, že tradície orientálnej kuchyne sú podmienené najmä podnebím a temperamentom obyvateľstva, pikantné a korenené jedlá získali popularitu po celom svete.
Chceme sa s vami podeliť o výborný recept na varenie kurčiat v orientálnom štýle. Chrumkavá kôra a jemné mäso poteší všetkých gurmánov. Vyskúšajte to a uvidíte sami!
Zložky
- kuracie stehno 6 ks
- vaječné bielky 3 ks
- škrob 1 lyžička
- kari 2 lyžičky
- slnečnicový olej 100 ml
- zázvor 20 gramov
- cesnak 3 zuby
- med 100 g
- sójová omáčka 100 ml
- citrón 1 ks
- sezam 2 polievkové lyžice
príprava
- Vymiešať bielka so škrobom, kari a sezamom.
- Umyte kurča, osušte ho papierovou utierkou a ponorte do zmesi bielkovín.
- Smažte mäso zo všetkých strán na panvici na zahriatom rastlinnom oleji, až kým sa neobjaví zlatá kôra.
- Na malom strúhadle, nastrúhajte koreň zázvoru aj cesnak a umiestnite ich do hlbokej misky. Pridajte tekutý med a sójovú omáčku, všetko dôkladne premiešajte.
- Vyprážané kurča, umiestnite na plech na pečenie pokrytý pergamenom a hojne sa nalejte na mäso zmes sóje a zázvoru. Stehná zakryte fóliou a dajte panvicu do predhriatej rúry na 180 minút počas 20 minút.
- Vytiahnite plech na pečenie z rúry a pokropte mäso šťavou z jedného citróna. Potom dajte kuracie mäso do rúry ešte na ďalších 10 minút.
Blahoželáme, zlaté kurča v orientálnom štýle je pripravené! Najlepšie je podávať takúto pochúťku s varenou ryžou. Bon appetit!
Zdieľajte tento jednoduchý a neobvyklý recept so svojimi priateľmi.
ZDROJ:sovkusom.ru