Ražniči sú nápadom na lahodné grilovanie. Obdobie sviatkov je tiež čas, keď trávime viac času vonku. Často sa preto gril javí ako obed alebo večera. Ak vás nudia grilované klobásy alebo bravčová krkovička, stojí za to robiť špízy na varenie. Každý druh mäsa bude chutný ako aj zelenina. Dokonca som dokonca špízy z pečene 🙂 Tentokrát však budeme používať hydinové mäso. Tam bude tiež niekoľko zeleniny, ale to, čo tvorí podstatu tejto pochúťky je BBQ omáčka.
Recept na barbecue špízy
Špíz je pokrm, ktorý sa skladá z kúskov mäs na špajle. Potom sú na oboch stranách grilované. Samozrejme, mäso môže byť preložené so zeleninou. Papriky a paradajky sú veľmi obľúbeným doplnkom špízov. Je to tradičné jedlo, ktoré pochádza z Ázie. Môžu byť pripravené z rôznych druhov mäsa, napr. jahňacie, hovädzie, bravčové a hydinové. Mäso zvyčajne marinuje skôr. Zaujímavé je, že tradične špízy sú pečené nad ohňom, ale robíme to spravidla na grile, alebo dokonca v rúre, keď sa nám to páči uprostred zimy 🙂
prísady:
- 0,5 kg kuracích pŕs
- cherry paradajky
- 2 cibule
- paprika
- BBQ omáčka
marináda:
- 1 lyžičku soli
- 1/3 lyžičky korenia
- 1/3 čajovej lyžičky údeného korenia
- 1 lyžičku sladkej papriky
- 1/3 čajovej lyžičky čili (ak dávate prednosť pikantnejšej chuti)
- 2 polievkové lyžice oleja
príprava:
Tentoraz budem používať pripravenú BBQ omáčku, ktorú som nedávno kúpil. Ak sa pozriete na to, nevyberajte najlacnejšiu, bohužiaľ tieto lacné omáčky sotva pripomínajú BBQ omáčku. Ak sa vám to páči, môžete si ho pripraviť sami.
Začneme však s prípravou z marinády na mäso. Zmiešajte zložky v miske, potom očistite kuracie prsia a nakrájajte na menšie kúsky. Vložte do misky, nalejte marinádu a dobre premiešajte. Potom vložte mäso do chladničky na niekoľko hodín, a ak máme čas, je najlepšie marinovať mäso deň predtým.
Keď je mäso pripravené na menšie kúsky, nakrájajte zeleninu po prvom umytí. Teraz dáme mäso a zeleninu na palice pre špajle. Nakoniec pomocou kuchynskej kefy ich namažte grilovanou omáčkou a pečieme na grile. Kuracie ražniči sú naozaj rýchle a chutné 🙂 Vyskúšajte to!
ZDROJ:dompelenpomyslow.pl