Myslel si, že Napoleon nemal rád kuracie mäso. Kedysi kuchár, ktorý o tom nevedel, uvaril mu jedlo z kurčiat, cisár chcel za to vyhodiť. Ale po ochutnávaní tohto kulinárskeho majstrovského diela Bonaparte odpustil kuchárovi a nariadil, aby vždy bolo také jedlo na stole. Keď sa kuchári z iných krajín dozvedeli o tom, zaradili toto francúzske jedlo do svojho menu.
Hubové kuracie prsia – to je starý recept. Toto je neobvyklé slovo, ktoré môžeme preložiť do „všetkého v ňom“. To nie je toľko názov jedla, je to spôsob, akým sa to robí. Môže byť vyrobené z králika, kurčiat, niekedy teľaťa a dokonca aj rýb. Nie je nič zvláštneho ani komplikovaného pri výrobe tohto jedla. Ale výsledok vždy prevyšuje všetko.
prísada
- Huby 30 dkg
- Kuracie prsia 0,5 kg
- Smotana 3 dl
- Mlieko 4 lyžice
- Cesnak 2 strúčiky
- Pšeničná múka 2 čajové lyžičky
- Slnečnicový olej 3 lyžice
- Parmazán 1 balenie
- Soľ na chuť
- Čerstvá paprika (zem) na chuť
- Červená paprika 1 ks čerstvá
príprava
- Umyte kuracie prsia a utrite ju papierovou utierkou, aby ste vysušili. Rozrežte ich na tenké prúžky, osoľte, okoreňte.
- Potrite s cesnakom a smažte kurča. Nakrájajte petržlen na malé kúsky a posypte mäso.
- Zmiešajte kurča a kyslou smotanou v miske a nechajte ju 1 hodinu.
- Vyčistite huby a potom ju prerežte na 4 časti. Ak sú huby veľké, môžu byť rozdelené na 8 kusov.
- Nakrájajte čerstvú červenú papriku.
- Olej zohrievajte v panvici. Ľahko smažte papriku, nie dlhšie ako 5 minút.
- Pridajte kurča a huby a varíme ďalších 10 minút.
- Zmiešajte smotanu a múku, nalejte ju do hrnca k mäsu, variť až kým nezhustne. Je to cca. 10 minút. Jedlo je pripravené!
Podávajte teplé. Ako obloha môže byť pridané zemiakové pyré, pohánka alebo ryža. Vďaka tejto krémovej omáčke bude kuracie mäso šťavnaté a mäkké. Toto jedlo môžete slúžiť na sviatky alebo jednoducho ako obed.
Zdieľajte tento recept so svojimi priateľmi!
ZDROJ:filantropikum.com