Často nakupujem kuracie mäso, je veľmi šťavnaté, jemné a chutné a podávam v rôznych formách. Dnes, na obed, boli mäsové guličky v krémovej hríbovej omáčke a syrovej omáčke. Univerzálne, vhodné na zemiaky, ryžu, rezance alebo kašu.
Zloženie:
- mleté kuracie 600g
- vajce
- 1 rožtek nasiaknutý v mlieku
- strúčiky cesnaku 2
- domáce vegetariánske
- majoránka, mleté korenie
Omáčka:
- huby 40 dkg
- hríbový tavený syr 100g (veľký)
- sójová omáčka
- lyžica múky
- olej
Navyše:
- domáci mäsový vývar (alebo vývar s bujónom)
Príprava:
K mäsu pridávam vajce, nasiaknutý a potlačený rožtek, cesnak a korenie, ktoré sa pritlačili cez lis.
Najprv sa zmiešam s lyžičkou a potom veľmi opatrne rukou. S mokrými rukami zbieram porcie a tvoria gule. V širokom hrnci varím asi 2-3 litre vývaru (alebo vody s prídavkom bujónu) a pomaly do vriacej vody hádzať karbonátky, znížiť oheň a variť asi 30 minút.
Keď sú varené mäso, pripravujem omáčku. Vyčistite huby, nakrájame na hrubšie plátky. V panvici zahrejte trochu oleja a vyprážajte huby. Trochu odvaru z mäsových guličiek dajte do malého hrnca, pridáme nakrájaný roztavený syr a premiešame, keď sa ochladí, pridám lyžicu múky a znova premiešajte. Celé pridám do vyprážaných húb, premiešajte a varte 3 minúty na malom ohni. Dochutíme niekoľkými kvapkami sójovej omáčky. Varené karbonátky vložíme do omáčky, jemne premiešame a pripravíme pokrm na tanier.
Delicious 🙂
ZDROJ:dompelenpomyslow.pl