Mäsové guľky v citrónovej omáčke. Vynikajúca, lacná a ľahká večera. Citrónová omáčka bude tiež vynikajúcim doplnkom k ostatným ľahkým mäsom, napríklad varená bravčová panenka, sviečková, králik alebo varené kuracie prsia.
Prísady do citrónovej omáčky:
- 1-1 ½ šálky vývaru z mäsových guličiek
- pribl. ½ šálky 30% sladkej smotany
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica oleja
- 2 ploché lyžice múky
- citrónová šťava podľa chuti
- Nastrúhaná kôra z 1 citróna
- soli podľa chuti
- korenie podľa chuti
- štipka cukru podľa chuti
- 10 kuracích mäsových guličiek alebo z iného mäsa
Guľky si pripravíme klasicky: zomelieme mäso, pridáme vajce, dochutíme koreninami podľa chuti a obalíme v múke a vyvaríme ich v zeleninovom vývare.
Ako pripraviť citrónovú omáčku na mäsové guľky?
Maslo a olej zahrievajte v panvici. Nasypte do oleja citrónovú kôru a chvíľu posmažte. Pridáme múku a urobíme z nej bielu zásmažku, rýchlo premiešame mixérom.
Podlejeme krém horúcim vývarom, v ktorom sa uvarili guľky na mäso. Nalejeme citrónovú šťavu, pridáme smotanu. Omáčku ochutíme soľou, korením a cukrom. Omáčku vždy premiešajte mixérom.
Ako pripraviť karbonátky v citrónovej omáčke? Vložte mäsové guľky do citrónovej omáčky. Duste ich asi 5 minút. Podávame mäsové guľky s omáčkou a polevami, napríklad kuskus s varenou mrkvou, zeleným hráškom alebo inou obilninou alebo ryžou.
Dobrú chuť!
ZDROJ:straga.pl