Kuracie guľky v citrónovej omáčke

Mäsové guľky v citrónovej omáčke. Vynikajúca, lacná a ľahká večera. Citrónová omáčka bude tiež vynikajúcim doplnkom k ostatným ľahkým mäsom, napríklad varená bravčová panenka, sviečková, králik alebo varené kuracie prsia.

Prísady do citrónovej omáčky:

  • 1-1 ½ šálky vývaru z mäsových guličiek
  • pribl. ½ šálky 30% sladkej smotany
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica oleja
  • 2 ploché lyžice múky
  • citrónová šťava podľa chuti
  • Nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • soli podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • štipka cukru podľa chuti
  • 10 kuracích mäsových guličiek alebo z iného mäsa

Guľky si pripravíme klasicky: zomelieme mäso, pridáme vajce, dochutíme koreninami podľa chuti a obalíme v múke a vyvaríme ich v zeleninovom vývare.

Ako pripraviť citrónovú omáčku na mäsové guľky?

Maslo a olej zahrievajte v panvici. Nasypte do oleja citrónovú kôru a chvíľu posmažte. Pridáme múku a urobíme z nej bielu zásmažku, rýchlo premiešame mixérom.
Podlejeme krém horúcim vývarom, v ktorom sa uvarili guľky na mäso. Nalejeme citrónovú šťavu, pridáme smotanu. Omáčku ochutíme soľou, korením a cukrom. Omáčku vždy premiešajte mixérom.

Ako pripraviť karbonátky v citrónovej omáčke? Vložte mäsové guľky do citrónovej omáčky. Duste ich asi 5 minút. Podávame mäsové guľky s omáčkou a polevami, napríklad kuskus s varenou mrkvou, zeleným hráškom alebo inou obilninou alebo ryžou.

Dobrú chuť!

ZDROJ:straga.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>