Je úžasné, že niekedy také jednoduché riešenia dokážu chutnať tak senzačne.
Keby som musel odporučiť recept na vynikajúcu večeru, určite by to bola táto.
Chutí úžasne. Urobte to nevyhnutne!
Kuracie filé so slaninou v omáčke gorgonzola
mäso:
- 2-3 samostatné kuracie prsia
- 150-200 g nakrájaná slanina alebo parmská šunka
- 3/4 – 1 šálka 30% krému
- 100 g syra gorgonzola
- pár lístkov bazalky
- pár cherry paradajok
šalát:
- 80 – 100 g šalátu
- 150-200 g cherry paradajkami
- 1/4 šálky olivového oleja
- 1 lyžička octu bieleho vína
- 1 čajová lyžička medu
- 1/2 čajovej lyžičky maggi
- soľ, korenie
Postup:
Mäso umyté a sušené papierovou utierkou je rozdelené na menšie časti ( rovnakej hrúbky). Dochutíme malým množstvom soli a korenia na oboch stranách. Každý plátok zabalíme do 1 až 2 plátkov slaniny alebo parmskej šunky.
Zahrejte malé množstvo oleja na panvici. Hotové mäso opečieme z oboch strán, až kým slanina zhnedne. Zložíme to z panvice.
Z misky nalejte všetok tuk a panvicu utrite papierovou utierkou. Nalejeme smotanu. Gorgonzolu rozdrvíme na menšie kúsky. Dochutíme soľou a korením. Zahrievajte na strednom ohni a často miešajte, kým sa syr neroztopí.
Do výslednej omáčky pridajte mäso, nakrájané listy bazalky a polovice paradajok. Zahrievame spolu asi 1-2 minúty.
Umytý šalát vložte do misky. Pridáme koktailové paradajky nakrájané na polovicu.
Zmiešajte olivu s medom, octom, maggi a korením. Pridáme asi 1 čajovú lyžičku vriacej vody. Šalát dajte tesne pred podávaním.
ZDROJ:kobieceinpiracie.pl