Do kuracích pŕs som vložila plátky syra, šunky, slaniny, vajíčko a zabalila. Vzniklo z toho chutné jedlo

Kuracie je najdostupnejší produkt, z ktorého si môžete pripraviť nespočetné množstvo chutných jedál. Stačí byť vždy originálny a máte vhodný pokrm pre každú príležitosť!

Tento recept je jednoduchý a vaša účasť na jeho príprave bude minimálny, čo ocení každý človek.

Kuracie roláda s vajíčkom

Vajíčko kureci maso1

Ingrediencie na 1 roládu:

  • 1 kuracie prsia (2 polovice) 
  • 4 plátky slaniny 
  • 2 plátky varenej šunky 
  • 2 plátky syra 
  • 2 uvarené vajíčka 
  • 1 cibuľa 
  • 200ml bieleho suchého vína 
  • soľ 
  • Korenie (podľa vašej chuti)

postup:

Kuracie prsia si rozprestrite na rovnú plochu, prikryte fóliou a zľahka pobúchajte paličkou na mäso. Osoľte a okoreňte.


Na vrch položte plátky slaniny (dodajú masu šťavnatosť), syra a šunky.

Do stredu položte natvrdo uvarené vajíčka a všetko zrolujte do rolády. Pridržiavajte si okraje, pretože vajíčka môžu ľahko vykĺznuť a roládu si omotajte povrázkom.


Cibuľu si narežte na polkruhy a položte ju do zapekacej misy vymastenej rastlinným olejom alebo maslom. Na cibuľový základ položte mäsovou roládu a všetko podlejte vínom. Vložte do rúry predhriatej na 190 stupňov a pečte 40 minút. Pravidelne zalievajte vytvorenú šťavou, ktorú mäsko vypustilo.

Roládu nakrájame na menšie kúsky a zalejte omáčkou. Môžete zvoliť napríklad kyslú smotanu s cesnakom, syr s varenými vajíčkami a horčicou alebo sladko-kyslú paradajkovou. Mimochodom, niekoľko rôznych omáčok podávaných súčasne v malých miskách uspokojí chuťové bunky všetkých prítomných pri stole!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>