Kuracie je najdostupnejší produkt, z ktorého si môžete pripraviť nespočetné množstvo chutných jedál. Stačí byť vždy originálny a máte vhodný pokrm pre každú príležitosť!
Tento recept je jednoduchý a vaša účasť na jeho príprave bude minimálny, čo ocení každý človek.
Kuracie roláda s vajíčkom
Ingrediencie na 1 roládu:
- 1 kuracie prsia (2 polovice)
- 4 plátky slaniny
- 2 plátky varenej šunky
- 2 plátky syra
- 2 uvarené vajíčka
- 1 cibuľa
- 200ml bieleho suchého vína
- soľ
- Korenie (podľa vašej chuti)
postup:
Kuracie prsia si rozprestrite na rovnú plochu, prikryte fóliou a zľahka pobúchajte paličkou na mäso. Osoľte a okoreňte.
Na vrch položte plátky slaniny (dodajú masu šťavnatosť), syra a šunky.

Do stredu položte natvrdo uvarené vajíčka a všetko zrolujte do rolády. Pridržiavajte si okraje, pretože vajíčka môžu ľahko vykĺznuť a roládu si omotajte povrázkom.
Cibuľu si narežte na polkruhy a položte ju do zapekacej misy vymastenej rastlinným olejom alebo maslom. Na cibuľový základ položte mäsovou roládu a všetko podlejte vínom. Vložte do rúry predhriatej na 190 stupňov a pečte 40 minút. Pravidelne zalievajte vytvorenú šťavou, ktorú mäsko vypustilo.

Roládu nakrájame na menšie kúsky a zalejte omáčkou. Môžete zvoliť napríklad kyslú smotanu s cesnakom, syr s varenými vajíčkami a horčicou alebo sladko-kyslú paradajkovou. Mimochodom, niekoľko rôznych omáčok podávaných súčasne v malých miskách uspokojí chuťové bunky všetkých prítomných pri stole!
ZDROJ:bidista.com