Obohatíme vaš kchársku knihu o recept na chutný studený predkrm z kuracieho mäsa, ktorý je známi aj pod názvom tlačenka.
Perfektne zapadne do vašich chuťových buniek spolu s krajcom chleba a vytvorí spolu výbornú raňajkovú kombináciu. A príprava bude jednoduchá a pomerne lacná.
Táto tlačenka je stokrát lepšie ako tie bežné, ktoré sa predávajú v obchodoch. Okrem toho, budete vedieť, z akých ingrediencií sa bude skladať a preto sa nemusíte obávať žiadneho prekvapenie v podobe umelinami v zložení.
ingrediencie:
- 1,3 – 1,5 kg kuracieho mäsa (prsia alebo stehno)
- 100g vlašských orechov
- 30g želatíny
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ a korenie podľa chuti
príprava:
Kuracie mäso vložte do hrubostenného hrnca alebo panvice. Nepridávajte žiadny olej len trochu vody, prikryte vekom a na miernom ohni varte mäso vo vlastnej šťave. Ľahko osoľte a okoreňte. Nechajte dusiť 35-45 minút.
Rozpustite si želatínu v teplej vode podľa návodu na obale.
Po dusení výsledný vývar zlejte do nádoby alebo misky. Počkajte kým mäso vychladne a následne ho oddeľte od kostí.
Pridajte k mäsu orechy a roztlačený cesnak. Osoľte, okoreňte a zalejte želatínovým vývarom. Nechajte vychladnúť.
Vezmite si čistú plastovú fľašu, odrežte hrdlo a naplňte ju vychladenú zmesou. Fľaša vložte do chladničky na niekoľko hodín (až do úplného stuhnutia). Keď je tlačenka dostatočne stuhnutá, jemne ju odstráňte rozrezaním fľaše.
Podeľte sa o tento lahodný a výdatný recept s vašimi blízkymi. Dobrú chuť!
ZDROJ.takprosto.cc