Tento koláč je ľahký, má výraznú chuť a topí sa v ústach. Toto je bezpochyby najlepší recept na krtko- tortu, ktorú som doteraz zjedla. Dôrazne odporúčam, aby ste to vyskúšali.
PRÍSADY
Korpus:
- 100 ml oleja
- 100 g práškový cukor
- 2 vajcia
- 1 lyžica rumu
- 180 g polohrubej múky
- 2 vrchovaté lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva
- 125 ml mlieka
Plnka:
- 3 banány
- 2 šľahačky na šľahanie (500 ml)
- 2 stužovače
- 40 g práškový cukor
- 70 – 80 g čokolády na varenie
POSTUP
Olej, cukor a žĺtky vyšľaháme, po chvíľke pridáme rum a zamiešame. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a pr.do pečiva, mlieko a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Vlejeme do vymastenej, kokosom vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote asi 180 ° C 30 minut.
Vnútro korpusu vydlabeme do tvaru misy, dno musí zostať neporušené !!!
Na náplň zmiesime cukor a stužovača a nahrubo nastrúhanú čokoládu, vysypeme do takmer ušľahanej šľahačky a došľaháme, pridáme banánový sirup podľa chuti.
Banány pozdĺžne rozkrojíme (môžu byť aj celé) a vložíme do vydlabaného korpusu, na ne navrstvíme šľahačku a vytvoríme kopček.


Hornú časť posypte rovnomerne rozdrveným čokoládovým koláčom. Pripravené cesto vložte na celú noc do chladničky.
Dobrú chuť!
ZDROJ:kobieceinspiracie.pl