Tieto chutné krokety so zemiakovou kašou plnené vyprážanými hubami. Pridajte k tomu lahodnú smotanovú syrovú omáčku a máte dokonalý misku pre každý deň.
Zemiakové krokety s hubami
Ingrediencie
krokety:
- zemiaky 4 kusy (veľký)
- margarín 1 lyžica
- vajíčko 1 ks (plus polovica pre chov)
- pšeničná múka voliteľne
- Strúhanka na vyprážanie
- voliteľný syr, ktorý sa ľahko roztaví
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
- paprika podľa chuti
na náplň:
- cibuľa 1 kus
- sójová omáčka 1 lyžica
- čerstvé huby 115 g
- korenie chuť
na omáčku:
- kyslá smotana 3 lyžice
- smotanový syr 2 lyžice
- petržlen podľa chuti
Varenie:
Krok 1: Príprava zemiaky
Zemiaky očistíme od pokožky a dobre opláchnite. Krájať zelenina sa bude na štvrte alebo o niečo menšie a dáme variť do hrnca s vodou. Priveďte do varu, potom znížiť výkon a varte do mäkka.
Odstránime prebytočnú vodu, pridáme margarín a roztlačíme zeleninu do pyré. Pridajte papriku, soľ, korenie, vajce a trochu múky. Múka by malo stačiť na udržanie tvaru a nič viac. Dôkladne premiešajte všetko.
Krok 2: príprava huby
Dáme smažiť cibuľu a huby.
Varíme všetko dohromady 4-5 minút pri vysokej teplote.
Zalejeme sójovou omáčkou, pridáme korenie a ak chýba sójovú omáčku pridáme. Mieša sa a odstrániť z tepla a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
Krok 3: tvoriť zemiakové krokety
Posypeme ruky s múkou, aby sa zemiaková hmota nelepila. Nabrať trochu, asi 2 lyžice a sploštíme ju na dlani. Posypeme syrom, šampiňónmi a potom zrólujeme zemiakové krokety, bezpečne utesnenie hubovú plnkou vnútri. Dajte naelegantný tvar.
Krok 4: opekané zemiakové krokety s hubami
Rozohrejte trochu oleja na panvici a potom vziať krokety, obaľte v trojobale a dáme priamo do rozpálenej panvici.
Opekáme zemiakové krokety s hubami do chrumkava na oboch stranách. Fry na miernom ohni potrebné k masovej propechsya podarilo len vnútri.
Krok 5: pripravte omáčku
Spravte mix kyslú smotanu a smotanový syr ochutený množstvom petržlenom. Najvhodnejšia omáčka k tomuto pokrmu, podľa môjho názoru.
Zemiakové krokety so šampiňónmi dopadnú veľmi výdatné, takže môžu byť slúžil ako hlavné jedlo na obed alebo večeru. Ozdobíme každú kyslou smotanou a syrovou omáčkou, posypeme čerstvými bylinkami a podávame. Môžete servírovať s šalát z čerstvej zeleniny, ako je kapusta.
Dobrú chuť!
ZDROJ:bidista.com