Krokety so syrom a šampiňónmi sú nápadom na chutný obed alebo večeru

Tieto chutné krokety so zemiakovou kašou plnené vyprážanými hubami. Pridajte k tomu lahodnú smotanovú syrovú omáčku a máte dokonalý misku pre každý deň.

Zemiakové krokety s hubami

Ingrediencie

krokety:

  • zemiaky 4 kusy (veľký)
  • margarín 1 lyžica
  • vajíčko 1 ks (plus polovica pre chov)
  • pšeničná múka voliteľne
  • Strúhanka na vyprážanie
  • voliteľný syr, ktorý sa ľahko roztaví
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • paprika podľa chuti

na náplň:

  • cibuľa 1 kus
  • sójová omáčka 1 lyžica
  • čerstvé huby 115 g
  • korenie chuť

na omáčku:

  • kyslá smotana 3 lyžice
  • smotanový syr 2 lyžice
  • petržlen podľa chuti

Varenie:

Krok 1: Príprava zemiaky

Zemiaky očistíme od pokožky a dobre opláchnite. Krájať zelenina sa bude na štvrte alebo o niečo menšie a dáme variť do hrnca s vodou. Priveďte do varu, potom znížiť výkon a varte do mäkka.
Odstránime prebytočnú vodu, pridáme margarín a roztlačíme zeleninu do pyré. Pridajte papriku, soľ, korenie, vajce a trochu múky. Múka by malo stačiť na udržanie tvaru a nič viac. Dôkladne premiešajte všetko.

Krok 2: príprava huby

Dáme smažiť cibuľu a huby.

Varíme všetko dohromady 4-5 minút pri vysokej teplote.
Zalejeme sójovou omáčkou, pridáme korenie a ak chýba sójovú omáčku pridáme. Mieša sa a odstrániť z tepla a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

Krok 3: tvoriť zemiakové krokety

Posypeme ruky s múkou, aby sa zemiaková hmota nelepila. Nabrať trochu, asi 2 lyžice a sploštíme ju na dlani. Posypeme syrom, šampiňónmi a potom zrólujeme zemiakové krokety, bezpečne utesnenie hubovú plnkou vnútri. Dajte naelegantný tvar.

Krok 4: opekané zemiakové krokety s hubami

Rozohrejte trochu oleja na panvici a potom vziať krokety, obaľte v trojobale a dáme priamo do rozpálenej panvici.

Opekáme zemiakové krokety s hubami do chrumkava na oboch stranách. Fry na miernom ohni potrebné k masovej propechsya podarilo len vnútri.

Krok 5: pripravte omáčku

Spravte mix kyslú smotanu a smotanový syr ochutený množstvom petržlenom. Najvhodnejšia omáčka k tomuto pokrmu, podľa môjho názoru.

Zemiakové krokety so šampiňónmi dopadnú veľmi výdatné, takže môžu byť slúžil ako hlavné jedlo na obed alebo večeru. Ozdobíme každú kyslou smotanou a syrovou omáčkou, posypeme čerstvými bylinkami a podávame. Môžete servírovať s šalát z čerstvej zeleniny, ako je kapusta.
Dobrú chuť!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>