Kroketky so špenátom a bielym syrom, očaria aj ľudí, ktorí sa vyhýbajú špenátu

Krokety so špenátom a bielym syrom príjemne prekvapia všetkých ľudí, ktorí sa vyhýbajú špenátu.

Tajomstvo získania dokonalej chuti špenátu je správne ho ochutiť – pripravený špenát určite získa novú skupinu fanúšikov aj medzi tými, ktorí sú voči tejto rastline skeptickí.

Krokety so špenátom a bielym syrom

Zloženie: (pre približne 12 veľkých alebo približne 20 krokiet)

Plnka:

  • veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 350 g špenátu (môže byť zmrazený)
  • 300 g syra (polotučný)
  • muškátový orech
  • soľ
  • korenie
  • cca 2 polievkové lyžice masla

Cesto:

  • 2 šálky múky
  • 1 šálka mlieka
  • 2 šálky vody
  • 2 čajové lyžičky zemiaková múka
  • 2 veľké vajce
  • plochá lyžička slaného
  • oleja
  • približne 1 šálka strúhanky
  • vajcia + trocha mlieka
  • štipka soli

Spôsob prípravy:

Plnka:

Nakrájajte na kocky a smažte na masle. Pridajte jemne nasekaný cesnak a smažte, kým nebude zlatý. Pridáme špenát (mrazený – rozmraziť vopred) a varíme spolu, kým sa neodparí všetka voda. Potom okoreňte a posoľte, nechajte vychladnúť.
Rozdrvíme biely syr vidličkou a vložíme do špenátu. Môžete mixérom dôkladne premiešať ingrediencie.

Palacinky:

Zmiešajte všetky ingrediencie pre cesto spolu (najlepšie s mixérom).
Malé kúsky cesta položíme na vyhrievanú panvicu s malým množstvom oleja tak, aby výsledné „koláče“ boli asi 2-3 mm hrubé. Každú placku smažíme na oboch stranách „do zlatista“.
Dajte asi 2 polievkové lyžice vychladenej náplne na každú palacinku, preložte boky a spodok dovnútra a stočte do formy krokety.
Krokety namočte v rozmiešanom vajci s pridaním mlieka (asi 2 polievkové lyžice) a trochou soli. Potom dajte do strúhanky a okamžite pečte na horúcom oleji. Pečte na oboch stranách po asi 3 až 5 minútach.

ZDROJ:slodkastrona.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>