Krokety so špenátom a bielym syrom príjemne prekvapia všetkých ľudí, ktorí sa vyhýbajú špenátu.
Tajomstvo získania dokonalej chuti špenátu je správne ho ochutiť – pripravený špenát určite získa novú skupinu fanúšikov aj medzi tými, ktorí sú voči tejto rastline skeptickí.
Krokety so špenátom a bielym syrom
Zloženie: (pre približne 12 veľkých alebo približne 20 krokiet)
Plnka:
- veľká cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 350 g špenátu (môže byť zmrazený)
- 300 g syra (polotučný)
- muškátový orech
- soľ
- korenie
- cca 2 polievkové lyžice masla
Cesto:
- 2 šálky múky
- 1 šálka mlieka
- 2 šálky vody
- 2 čajové lyžičky zemiaková múka
- 2 veľké vajce
- plochá lyžička slaného
- oleja
- približne 1 šálka strúhanky
- vajcia + trocha mlieka
- štipka soli
Spôsob prípravy:
Plnka:
Nakrájajte na kocky a smažte na masle. Pridajte jemne nasekaný cesnak a smažte, kým nebude zlatý. Pridáme špenát (mrazený – rozmraziť vopred) a varíme spolu, kým sa neodparí všetka voda. Potom okoreňte a posoľte, nechajte vychladnúť.
Rozdrvíme biely syr vidličkou a vložíme do špenátu. Môžete mixérom dôkladne premiešať ingrediencie.
Palacinky:
Zmiešajte všetky ingrediencie pre cesto spolu (najlepšie s mixérom).
Malé kúsky cesta položíme na vyhrievanú panvicu s malým množstvom oleja tak, aby výsledné „koláče“ boli asi 2-3 mm hrubé. Každú placku smažíme na oboch stranách „do zlatista“.
Dajte asi 2 polievkové lyžice vychladenej náplne na každú palacinku, preložte boky a spodok dovnútra a stočte do formy krokety.
Krokety namočte v rozmiešanom vajci s pridaním mlieka (asi 2 polievkové lyžice) a trochou soli. Potom dajte do strúhanky a okamžite pečte na horúcom oleji. Pečte na oboch stranách po asi 3 až 5 minútach.
ZDROJ:slodkastrona.com