Krém Charlotte, vláčny, vanilkový, skvele ozdobí každú tortu alebo zákusok

Krém „Charlotte“ sa používa pre sušienky. Môžete ozdobiť tortu, bude to vyzerať ako pečivo z cukrárne.

Ak budete postupovať podľa presných pravidiel, dokonalý krém vyjde.

Suroviny:

  • 200 gramov masla
  • 2 vajíčka
  • 4 PL cukru
  • 100 ml mlieka
  • vanilkový struk
  • koňak

Krém Charlotte pripravíme nasledovne:

  • Maslo vyberieme z chladničky, aby malo izbovú teplotu. Pomocou mixéru si vyšľaháme najskôr vajíčka s cukrom. Prilejeme po častiach mlieko a stále šľaháme.
  • Túto zmes si prelejeme do misky, ktorú dáme nad hrniec s horúcou vodou. Pridáme vanilkový lusk a miešame metličkou nad parou, až kým nám zmes nezhustne. Necháme ju vychladnúť.
  • Potom si maslo vyšľaháme a po častiach pridávame vajíčkovú zmes. Na záver prilejeme trošku koňaku. Použiť môžete tiež brandy alebo rum. Premiešame a krém máme hotový. Uskladníme ho v chladničke. Ideálne sa hodí aj na muffiny, do koláčov a zákuskov alebo na torty. Dobrú chuť.

ZDROJ:genius.ge

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>