Po prečítaní a vyskúšaní dnešného receptu, budete musieť tento makový zázrak s marmeládou piecť potajomky. Inak sa po ňom okamžite zapráši. Kombinácia maku a višňovej marmelády je úžasná.
Potrebujeme:
- 250 g maku
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1 hrnček mlieka
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 1 vajce
- 450 g višňovej marmelády
- krém:
- 1 vrecúško vanilkového pudingu
- 3 lyžice cukru
- 4 dl čerešňového džúsu, alebo šťavy z kompótu
Postup:
Zo surovín na cesto, okrem marmelády, vymiešame ručným šľahačom hladké cesto. Najskôr zmiešame sypké suroviny a potom pridáme olej s mliekom.
Plech si vyložíme papierom na pečenie, alebo vymažeme maslom a vysypeme polohrubú múkou. Cesto na pripravený plech vylejeme. V predhriatej rúre pečieme 25-30 minút.
Pripravíme si medzitým krém. Vanilkový puding sa zmieša s tromi lyžicami cukru. Na miernom plameni začnite zahrievať čerešňovú šťavu. Do zohriatej šťavy vsypte pudingový prášok s cukrom. Varte 5 minút.
Nechajte vychladnúť a občas premiešajte.
Marmeládu si prehrejte a dostaňte ju do tekutého stavu. Potom zmiešajte s pudingovou zmesou. Všetko dôkladne premiešajte.
Keď je makový koláč upečený, nechajte ho vychladnúť a rozrežte ho pozdĺžne. Na rez naneste marmeladu s pudingovou zmesou. Priklopte vrchný plát makového koláča.
ZDROJ: nosalty.hu