Krehký hrnčekový makovník s mameládou, pripravený za pár minút

Po prečítaní a vyskúšaní dnešného receptu, budete musieť tento makový zázrak s marmeládou piecť potajomky. Inak sa po ňom  okamžite zapráši. Kombinácia maku a višňovej marmelády je úžasná.

Potrebujeme:

  • 250 g maku
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 1 vajce
  • 450 g višňovej marmelády
  • krém:
  • 1 vrecúško vanilkového pudingu
  • 3 lyžice cukru
  • 4 dl čerešňového džúsu, alebo šťavy z kompótu

Postup:

Zo surovín na cesto, okrem marmelády, vymiešame ručným šľahačom hladké cesto. Najskôr zmiešame sypké suroviny a potom pridáme olej s mliekom.

Plech si vyložíme papierom na pečenie, alebo vymažeme maslom a vysypeme polohrubú múkou. Cesto na pripravený plech vylejeme. V predhriatej rúre pečieme 25-30 minút.

Pripravíme si medzitým krém. Vanilkový puding sa zmieša s tromi lyžicami cukru. Na miernom plameni začnite zahrievať čerešňovú šťavu. Do zohriatej šťavy vsypte pudingový prášok s cukrom. Varte 5 minút.

Nechajte vychladnúť a občas premiešajte.

Marmeládu si prehrejte a dostaňte ju do tekutého stavu. Potom zmiešajte s pudingovou zmesou. Všetko dôkladne premiešajte.
Keď je makový koláč upečený, nechajte ho vychladnúť a rozrežte ho pozdĺžne. Na rez naneste marmeladu s pudingovou zmesou. Priklopte vrchný plát makového koláča.

ZDROJ: nosalty.hu

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>