Krehké plnené trubičky z liskového cesta. Keď jednu ochutnáte, hneď budete chcieť ďalšiu…

Šamrony má rád snáď každý. Najlepšie sú na druhý deň, keď cesto troška zvnútra navlhne od sladkého snehu. Príprava je pomerne jednoduchá, ak viete, ako na to. Trubičky sú upečené za 15 minút, medzitým pripravíme sneh a potom už len šamrolky naplníme. Je to rýchlejšie než upiecť napríklad bábovku.

Trubičky z lístkového cesta

Ingrediencie:

  • 500 lístkové cesto
  • 150 ml mlieko
  • bl šlahačka v prášku
  • pl sladidlo

Postup:

Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko a pokrájame na pásiky široké približne 2 cm. Nakrájané pásiky cesta omotáme okolo namastenej trubičkovej formy, pričom jednotlivé pásiky cesta budeme prekrývať. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Po upečení necháme chvíľu vychladnúť a opatrne vyberieme z formičiek. Z mlieka, z šľahačkového prášku a zo sladidla vyšľaháme tuhý sneh. Vnútornú časť trubičiek naplníme vyšľahaným snehom a povrch posypeme práškovým cukrom.

Hotovo!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>