Šamrony má rád snáď každý. Najlepšie sú na druhý deň, keď cesto troška zvnútra navlhne od sladkého snehu. Príprava je pomerne jednoduchá, ak viete, ako na to. Trubičky sú upečené za 15 minút, medzitým pripravíme sneh a potom už len šamrolky naplníme. Je to rýchlejšie než upiecť napríklad bábovku.
Trubičky z lístkového cesta
Ingrediencie:
- 500 g lístkové cesto
- 150 ml mlieko
- 1 bl šlahačka v prášku
- 2 pl sladidlo
Postup:
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko a pokrájame na pásiky široké približne 2 cm. Nakrájané pásiky cesta omotáme okolo namastenej trubičkovej formy, pričom jednotlivé pásiky cesta budeme prekrývať. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Po upečení necháme chvíľu vychladnúť a opatrne vyberieme z formičiek. Z mlieka, z šľahačkového prášku a zo sladidla vyšľaháme tuhý sneh. Vnútornú časť trubičiek naplníme vyšľahaným snehom a povrch posypeme práškovým cukrom.
Hotovo!
ZDROJ:bidista.com