Ponúkame recept na čokoládový koláč s majstrovským dielom a krásou. Bez múky, cesta a vajec je ideálny pre tých, ktorí sa nechcú obťažovať s pečením. Je nemožné urobiť nejakú chybu pri varení, je nemožné pokaziť tortu. Jediná vec, s ktorou je potrebné venovať veľkú pozornosť, je kvalita výrobkov. Krém by mal byť dostatok tuku a čokoláda je potrebná horká na stmavnutie jemnosti peny a sladkosti kondenzovaného mlieka.
Čokoládový koláč bez pečenia
Nebojte sa dlhého zoznamu zložiek.
Príprava – nie je nič jednoduchšie: roztopte, premiešajte a nalejte do formy.
ZLOŽKY ZO ZÁKLADU
- 250 g sušienok
- 200 g horkej čokolády
- 1/2 lyžice kondenzované mlieko
- 1/2 lyžice krém (38% obsah tuku)
ZLOŽKY MUSSY S KONDENZOVANÝM MLIEKOM
- 500 ml smotany (38% obsah tuku)
- 1 balenie (80 g) rozpustného vanilkového pudingu
- 2 polievkové lyžice kondenzovaného mlieka
ZLOŽKY PRE GLAZERS
- 150 g horkej čokolády
- 150 ml smotany (38% obsah tuku)
- 50 g masla
VARENIE
V hrnci kombinujte ingrediencie pre základňu: čokoládu , maslo, varené kondenzované mlieko a smotanu. Nádobu umiestnite na oheň a za stáleho miešania ho priveďte do homogénnej hmoty. Odstráňte panvicu z ohňa a pridajte cookie, nie príliš jemne rozbité, na mierne ochladenú čokoládovú hmotu.
Spodnú časť snímateľnej formy s priemerom 24 centimetrov pokryte s pergamenom. Vložte čokoládovú hmotu s cookies do formy a vyhlaďte ju.
Pripravte penu s kondenzovaným mliekom: premiešajte, potom šľahačka a rozpustný puding. Nakoniec pridajte kondenzované mlieko. Naneste penU na základňu a vyrovnajte jej povrch silikónovou špachtľou. Koláč umiestnite do mrazničky na hodinu.
Teraz pripravte glazúru. Roztopte čokoládu a maslo, pridajte smotanu a za miešania priveďte hmotu na homogénnu konzistenciu. Ochlaďte na izbovú teplotu a nalejte glazúru cez penu.
Dajte koláč do chladničky, aby stuhla poleva. Veľmi šťavnatá, chutná, čokoláda. O kalóriách budem mlčať … niekedy si to môžete dovoliť! Tento recept roztaví srdce každého, nezabudnite ho zdieľať!
ZDROJ:webvinegret.ru