Na slávnostnom stole nájdete aj miesto, kde si môžete vychutnať lahodnú oblohu s jedlom.
zloženie:
- 5 až 6 stredne veľkých zemiakov
- 3 až 4 rajčiny
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- soľ
- mleté korenie
- 1 čajová lyžička hnedého cukru
- petržlen
- kôpor
- olivový olej
- balzámový ocot
- 2 strúčiky cesnaku
príprava:
Varíme zemiaky v koži, do vody pridáme soľ a hnedý cukor. Po varení ich nechajte a vyčistite od šupky, dajte pozor, aby ste zemiaky nepoškodili. Mrkva sa varí v slanej vode. Do vychladených zemiakov narežeme do polovice alebo do trištvrtín pásiky, do ktorých sa budú vkladať ingrediencie.
Nakrájame paradajky, papriku a cibuľu na drobné kocky, ako na šalát a pripravíme omáčku s olivovým olejom, soľou, korením a balzámový ocot. Cesnak je nakrájaný na malé kúsky, pridáme k zelenine a vkladáme do zemiakových otvorov a ostatnú hmotu vylejeme na zemiaky. Na konci posypeme nasekanou petržlenovou vôňou a kôprom. Kráľové zemiaky sa podávajú k mäsu alebo k šalátu.
ZDROJ:bidista.com