Kráľovské zemiaky, ktoré vyzerajú nádherne a chutia fantasticky

Na slávnostnom stole nájdete aj miesto, kde si môžete vychutnať lahodnú oblohu s jedlom.

zloženie:

  • 5 až 6 stredne veľkých zemiakov
  • 3 až 4 rajčiny
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • mleté ​​korenie
  • 1 čajová lyžička hnedého cukru
  • petržlen
  • kôpor
  • olivový olej
  • balzámový ocot
  • 2 strúčiky cesnaku

príprava:

Varíme zemiaky v koži, do vody pridáme soľ a hnedý cukor. Po varení ich nechajte  a vyčistite od šupky, dajte pozor, aby ste zemiaky nepoškodili. Mrkva sa varí v slanej vode. Do vychladených zemiakov narežeme do polovice alebo do trištvrtín pásiky, do ktorých sa budú vkladať ingrediencie.

Nakrájame paradajky, papriku a cibuľu na drobné kocky, ako na šalát a pripravíme omáčku s olivovým olejom, soľou, korením a balzámový ocot. Cesnak je nakrájaný na malé kúsky, pridáme k zelenine a vkladáme do zemiakových otvorov a ostatnú hmotu vylejeme na zemiaky. Na konci posypeme nasekanou petržlenovou vôňou a kôprom. Kráľové zemiaky sa podávajú k mäsu alebo k šalátu.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>