Kráľovské guľky, sú dobrým tipom, ak neviete čo uvariť na dnešnú večeru, oplatí sa vyskúšať

Pre rekordný obsah vitamínov a stopových prvkov sa pohánka nazýva kráľovná krupica. Pokúste sa z neho pripraviť chutné a zdravé jedlo – pohánka s hríbmi. Jeho zvláštnosťou je, že už nemusíte pripravovať prílohu. Jedlu, sa hovorí, 2 v 1!

Guľky s pohankou

ZLOŽKY

  • 3 polievkové lyžice pohánky, varené až do mäkka
  • 800 g šampiňónov
  • 1 vajíčko
  • 5 polievkových lyžičiek kečupu
  • 2 cibuľa
  • 1 lyžička korenia
  • strúhanka
  • soľ, korenie podľa chuti
  • zelené na chuť
  • rastlinný olej

PRÍPRAVA

  1. Varenie krupov pohánky.
  2. Jemne nakrájajte cibuľu a huby.
  3. Smažte cibuľu na rastlinnom oleji, až kým nie je hnedá. Pridajte huby na cibuľu a variť, kým nebudú uvarené.
  4. Prejdite huby s cibuľou cez mlynček na mäso, a odčerpajte prebytočnú kvapalinu. Namiesto mlynčeka na mäso môžete použiť mixér.
  5. Pridajte  do zmesi, soľ, korenie, zelené a vajce. Dôkladne premiešajte.
  6. Z pripravenej masy robte guľôčky, obaľte v strúhanke a smažte na panvici na všetkých stranách, kým sa nevytvorí červená kôra.
  7. Presuňte guľôčky do formy a naplňte ich kečupom, zriedeným v pohári vody.
  8. Pošlite guľky do rúry na 200 stupňov po dobu 10-15 minút. Bon appetit!

Uistite sa, že ste pripravili hubové guľky s pohánkou a potešte svoju rodinu so srdečnou večerou. Nejedli ste viac chutných jedál!

ZDROJ:takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>