Pre rekordný obsah vitamínov a stopových prvkov sa pohánka nazýva kráľovná krupica. Pokúste sa z neho pripraviť chutné a zdravé jedlo – pohánka s hríbmi. Jeho zvláštnosťou je, že už nemusíte pripravovať prílohu. Jedlu, sa hovorí, 2 v 1!
Guľky s pohankou
ZLOŽKY
- 3 polievkové lyžice pohánky, varené až do mäkka
- 800 g šampiňónov
- 1 vajíčko
- 5 polievkových lyžičiek kečupu
- 2 cibuľa
- 1 lyžička korenia
- strúhanka
- soľ, korenie podľa chuti
- zelené na chuť
- rastlinný olej
PRÍPRAVA
- Varenie krupov pohánky.
- Jemne nakrájajte cibuľu a huby.
- Smažte cibuľu na rastlinnom oleji, až kým nie je hnedá. Pridajte huby na cibuľu a variť, kým nebudú uvarené.
- Prejdite huby s cibuľou cez mlynček na mäso, a odčerpajte prebytočnú kvapalinu. Namiesto mlynčeka na mäso môžete použiť mixér.
- Pridajte do zmesi, soľ, korenie, zelené a vajce. Dôkladne premiešajte.
- Z pripravenej masy robte guľôčky, obaľte v strúhanke a smažte na panvici na všetkých stranách, kým sa nevytvorí červená kôra.
- Presuňte guľôčky do formy a naplňte ich kečupom, zriedeným v pohári vody.
- Pošlite guľky do rúry na 200 stupňov po dobu 10-15 minút. Bon appetit!
Uistite sa, že ste pripravili hubové guľky s pohánkou a potešte svoju rodinu so srdečnou večerou. Nejedli ste viac chutných jedál!
ZDROJ:takprosto.cc