Kráľovská torta vo vás zanechá také spomienky, že už pri prvej príležitosti ju upečiete znova

Po mnoho storočí torty sú neoddeliteľnou súčasťou sviatkov a osláv. Receptúra tejto pochúťky kráľov sa dedí z generácie na generáciu. Napriek rozdielom v prísadách, to nádherná torta je veľmi jednoduchá na prípravu. Dobre, môžeme začať!

zloženie:

  • pšeničná múka 2 šálky
  • cukor 2 šálky
  • kyslá smotana 300 g
  • sóda 0,5 lyžice
  • kondenzované mlieko 0,5 šálky
  • kakaový prášok 2 lyžice
  • kondenzované mlieko varené 0,5 šálky
  • maslo 250 g
  • vlašské orechy 40 ks

príprava:

V mise stredne veľkéj, mix múky, 200 g kyslej smotany, pohár cukru, uhasenej sódy s octom, pol plechovky kondenzovaného mlieka a lyžicu kakaa.

Výslednú hmotu dáme do zapekacej misky a dáme do rúry, predhriatej na 200 stupňov. Piecť tortu asi 40 minút. Môžete skontrolovať špáradlom.

1 (20)

Pripravený tortu rozkrojíme na dve rovnaké časti.

Pripravte si krém:

K tomu stopiť 200 g masla, pridajte kondenzované mlieko a vymiešame.

Potom smažiť nasekané orechy v panve a pridáme ich do krému.

Natrieme krémom tortu.

Pripravte glazúru:

Zmiešajte 1 hrnček cukru, 1 lyžica kakaa, 4 lyžice kyslej smotany a 50 g masla. Variť na miernom ohni po dobu 5-7 minút a nalejeme na tortu.

Nechajte tortu, aby nasiakol krém. Posypeme orechmi.

Blahoželáme!
Vaša kráľovská torta je pripravená. Uvariť obľúbený čaj a užívať si ju.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>