Potrebujeme: na cesto
-
300 g hladká múka
-
20 g maslo
-
100 g práškový cukor
-
1 ks vanilkový cukor
-
1 ks žĺtok
-
Krém:
-
600 ml mlieko
-
2 ks vanilkový puding
-
2 lyžice cukor krupica
-
200 g maslo zmäknuté
Postup:
Múku s cukrami nasypeme do misy, pridáme pokrájané maslo, žĺtok a všetko premiešame v hladké cesto, ktoré necháme v chlade dve hodiny preležať. Ak chceme mať košíčky tmavé, môžeme k múke pridať aj kakao (2 lyžice). Potom cestom plníme rovnomerne košíčky (formičky), skladáme ich na plech a pečieme v predhriatej rúre na 160 stupňov do ružova. Po miernom vychladnutí rozbi košíčky z formičiek a necháme vychladnúť.
Krém: mlieko uvaríme s cukrom a pudingy na tuhý puding podľa návodu. Po uvarení ho zakryjeme fóliou alebo igelitovým sáčkom, aby sa nám na pudingu nevytvoril škraloup a necháme ho vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s nutelou do hladkej peny, do ktorej potom po častiach pomaly zašľaháme vychladnutý puding.
Krém dáme do zdobiaceho vrecúška (pištoľ) a plníme ním košíčky, ktoré podľa chuti ešte dozdobíme napríklad čokoládou, kokosom, posekanými orechmi …
Ak ich robíme a zdobíme vopred, ukladáme ich do krabičky a skladujeme v chlade.
ZDROJ:bidista.com