Fantastická dobrotka na vianočný stôl.
Suroviny:
- Kôra a šťava z jedného citróna
- Mletá škorica štipka
- Maslo250 g
- Kakao 2 lyžice
- Mleté vlašské orechy140 g
- Vajcia1 ks
- Práškový cukor 200 g
- Hladká múka 400 g
orechová náplň:
- Rum1 dl
- Vanilkový cukor 1 balenie
- Práškový cukor 100 g
- Mleté vlašské orechy 300 g
čokoládový krém:
- Kakao2 lyžice
- Maslo 300 g
- Vanilkový cukor 1 balenie
- Cukor kryštál 150 g
- Vajci a3 ks
poleva:
- Ríbezľový lekvár podľa chuti
- Stužený tuk 100 g
- Čokoláda na varenie 200 g
Postup:
Zmiešajte ingrediencie na cesto a upečte z neho v malých formičkách košíčky. Pečte pri 175 ° C dozlatista (10-15 minút). Vychladnuté košíčky potrite ríbezľovou marmeládou, naplňte orechovou plnkou a nechajte odležať.
Čokoládovým krémom nazdobte košíčkami a vložte ich do chladničky. Čokoládový krém pripravte tak, že ušľaháte nad parou vajcia s cukrom a po vychladnutí pridajte maslo a kakao.
Nasledujúci deň je namáčajte do čokoládovej polevy.
ZDROJ:bidista.com