Vďaka tomuto receptu si kôprovú omáčku zamilujú úplne všetci!
Potrebujeme:
-
-
-
50 ml hovädzí vývar
-
20 ml smotana na šľahanie
-
kôpor
-
4 ks vajcia
-
60 g zemiaky nové
-
soľ
-
80 g maslo
-
1 lyžice cukor krupica
-
5 g hladká múka
-
-
Postup prípravy receptu:
1. V kastróle rozpustíme maslo. Pridajte lyžičku cukru a lyžicu octu a po chvíľke aj múku. Miešajte, kým múka buble. Teraz prilejte studený vývar a metlou ihneď prešľahajte dohladka. Omáčku osoľte a nechajte zvoľna variť približne 20 minút. Priebežne ju miešajte, aby sa neprihorela.
2. Do prevarené omáčky nalejte smotanu, rozmiešajte a nechajte prejsť varom. Teraz omáčku ešte dochutíme soľou alebo octom a odstavte z ohňa. Nakoniec vmiešajte jemne nasekaný kôpor.
3. V menšom hrnci priveďte k varu asi 8 cm vysoký stĺpec vody. Osoľte, prípadne pridajte lyžicu octu. Var zmiernite, utvorte vo vode vír a doprostred opatrne z malej výšky vložte vajcia. Varte 3 minúty a potom vajcia vyberte dierovanou naberačkou.
4. Dobre umyté zemiaky nakrájajte na štvrťky a zalejte v hrnci vodou, osoľte a uvarte domäkka. Podávajte preliate omáčkou a so strateným vajcom.
Tip: Omáčku môžete podávať aj s knedľou alebo k mäsu.
Ak vám bude chutiť, podeľte sa s priateľmi o recept.
ZDROJ.takprosto.cc