Kôprová omáčka s vajíčkom a zemiakmi

Vďaka tomuto receptu si kôprovú omáčku zamilujú úplne všetci!

Potrebujeme:

      • 50  ml hovädzí vývar
      • 20  ml smotana na šľahanie
      • kôpor
      • 4 ks vajcia
      • 60  g zemiaky nové
      • soľ
      • 80  g maslo
      • 1 lyžice cukor krupica
      • 5  g hladká múka

Postup prípravy receptu:

1. V kastróle rozpustíme maslo. Pridajte lyžičku cukru a lyžicu octu a po chvíľke aj múku. Miešajte, kým múka buble. Teraz prilejte studený vývar a metlou ihneď prešľahajte dohladka. Omáčku osoľte a nechajte zvoľna variť približne 20 minút. Priebežne ju miešajte, aby sa neprihorela.
2. Do prevarené omáčky nalejte smotanu, rozmiešajte a nechajte prejsť varom. Teraz omáčku ešte dochutíme soľou alebo octom a odstavte z ohňa. Nakoniec vmiešajte jemne nasekaný kôpor.
3. V menšom hrnci priveďte k varu asi 8 cm vysoký stĺpec vody. Osoľte, prípadne pridajte lyžicu octu. Var zmiernite, utvorte vo vode vír a doprostred opatrne z malej výšky vložte vajcia. Varte 3 minúty a potom vajcia vyberte dierovanou naberačkou.
4. Dobre umyté zemiaky nakrájajte na štvrťky a zalejte v hrnci vodou, osoľte a uvarte domäkka. Podávajte preliate omáčkou a so strateným vajcom.
Tip: Omáčku môžete podávať aj s knedľou alebo k mäsu.
Ak vám bude chutiť, podeľte sa s priateľmi o recept.
ZDROJ.takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>