Dnes vám prinášame ďalší zo skvelých domácich zákuskov. Potešte sa výbornou kombináciou kokosu a lahodnej piškóty. Skúste ho pripraviť, neoľutujete.
Do kokosovej gule:
- 20 dkg tvarohu
- 3 lyžice cukru
- 1 vaječný žĺtok
- 6 lyžíc kokosu strúhaného
zloženie na piškótu:
- 20 dkg margarínu
- 15 dkg cukru
- 3 vajcia
- zvyšok 1 vaječného bielka
- 1,5 dl kyslej smotany
- 3 lyžice mlieka
- 30 dkg múky
- 1 vrecko prášku na pečenie
- 2 lyžice nesladeného kakaového prášku
Pre krém:
- 15 dkg cukru
- 1 vajíčko
- 2 lyžice múky
- 5 dl mlieka
- vanilková aróma
- 1 lyžica nesladeného kakaového prášku (na vrch)
príprava:
- V prípade kokosových guľôčok mixujte tvaroh, cukor, vaječný žĺtok a kokos. Urobte zo zmesi guľôčky.
- Ak sú guľky pripravené, urobíme cesto. Zmiešajte margarín s cukrom, pridajte vajcia jeden po druhom a potom pridajte z guľôčok jedno bielko. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a premiešajte so zakysanou smotanou a mliekom.
- Cesto sa rozdelí na dve rovnaké časti.
- Jedna dávka sa dá do pekáča.
- Pridajte kakaový prášok do druhej časti. A rozotrieme na biele cesto, kokosové guľky vtláčame do cesta. Pečieme v rúre zohriatej na 180 stupňoch asi 40 minút.
- Pokiaľ sa pečie koláč, pripravíme si plnku na vrch koláča. Zmiešajte vajce, múku, cukor a vanilkovú príchuť, pridajte mlieko. Varte na pomalom ohni, kým nezhustne, neustále miešajte, aby nezhorela. Po varení môžete pridať vanilkovú príchuť podľa vášho vkusu.
- Nechajte koláč aj plnku ochladiť. Hotový koláč potrite plnkou, posypte kakaovým práškom a nakrájajte.
Foto krok za krokom








ZDROJ.ketkes.com