Kokosové maslo je oveľa zdravšie ako kokosový olej. Urobte si svoje vlastné

Zdravými produktami to v obchodoch so špeciálnou výživou sú zaplnené obchody. Aj z týchto surovín sa však snažte vyberať tie najlepšie. Kokosový orech poznáme všetci. Vieme, že sa v ňom ukrýva kokosové mlieko, ale čo s ním? Nemusíte ho len piť. Pozrite sa čo môžeme z neho vyrobiť a prinesie to mnoho zdravotných výhod!

Kokosové maslo sa môže namazať na kus toastu alebo pokojne dať do kávy, ale rovnako dobre z neho vyrobíte aj iné, úplne odlišné produkty. Čo by ste mali vedieť o výrobe kokosového masla? Určite to, ako sa vyrába – z celého kokosového orecha, teda aj z jeho „mäsa“.
Pomocou extrakčných postupov sa oddeľuje kokosový olej, ktorý je mimochodom tiež veľmi zdravý. Avšak kokosové maslo má viac vlákniny, draslíka, horčíka, železa i tuku, než kokosový olej.

Zdravotné výhody kokosového masla

Kokosové maslo je vynikajúcim zdrojom kyseliny laurovej. Tento druh kyseliny je veľmi užitočný pre stabilitu imunitného systému. Ničí škodlivé baktérie, vírusy a plesne. Kyselina laurová sa nachádza aj v materskom mlieku, kde je rovnako zodpovedná za vývoj imunitného systému v boji proti vírusovým a plesňovým infekciám.

Urýchľuje proces chudnutia

Aj chudnutie pôjde oveľa rýchlejšie s kokosovým maslom. Chudnutie pôjde ľahšie vďaka tomu, že je posilnený váš metabolizmus – rýchlejšie rozbije potravu a vy jej ľahšie spálite, pretože k tomu máte jednoducho aj viac energie.

Kokosové maslo obsahuje tuky, ALE sú to zdravé tuky. V tomto prípade si je vaše telo vezme na zásobovanie energie, nie na ukladanie tukov. Zjedzte denne 2 lyžičky kokosového masla a po dvoch týždňoch si všimnete rozdiel.

Kokosové maslo chráni pokožku

Kokosové maslo je veľmi zdravé, pretože chráni telo pred voľnými radikálmi – tie môžu škodiť aj pokožke. Kokosové maslo je zásobárňou vlhkosti hlbších vrstiev pokožky. Kožné bunky sa týmto procesom stávajú silnejšími a spomaľuje sa tak proces starnutia (zlepšuje sa pružnosť).

Stabilizuje hladiny cukru v krvi

Hladina cukru v krvi môže mať obrovský vplyv na vašej hmotnosti. Všetky cukry, ktoré telo nespracuje, sa hromadí v tele ako tukové tkanivo. Vďaka kokosovému maslu znížite glykemický index a normalizuje jeho hladinu. Kokosové maslo je prospešné v spojení s diabetom II. typu.

Lahodné spôsoby použitia kokosového masla

Kokosový orech je plný chuti a presne také je z neho aj maslo. Je veľmi ľahké ho začleniť do vašich jedálničkov vrátane nápojov. Získate z neho mnoho zdravých živín pre váš mozog a organizmus!

Kokosové maslo môžete jesť rovno z nádoby, je veľmi dobré alebo, dá sa ohriať a preliať cez zemiaky alebo na dezert či jahody. Použite ho pokojne aj do svojho obľúbeného smoothie, dostane tým nový rozmer. Do najrôznejších pokrmov chutí aj rozpustené v kombinácii s kuraťom na kari, krevetami, tofu, atď.

Je jedinečné si namiesto obyčajného masla pridať na buchty kokosové, je oveľa zdravšie, navyše buchta zostane krásne vláčna.

Ako si vyrobiť kokosové maslo?

ingrediencie:

  • 250 g strúhaného kokosu
  • 1 lyžicu kokosového oleja
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • štipku soli

postup:

  • Všetko dajte do mixéraPo nejakej chvíli mixovania začne kokos sám púšťať olej a potom už to ide rýchlo.
  • Mixujte do hladka asi 5min.
  • Uchovávajte v chlade.

 

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>