Zdravými produktami to v obchodoch so špeciálnou výživou sú zaplnené obchody. Aj z týchto surovín sa však snažte vyberať tie najlepšie. Kokosový orech poznáme všetci. Vieme, že sa v ňom ukrýva kokosové mlieko, ale čo s ním? Nemusíte ho len piť. Pozrite sa čo môžeme z neho vyrobiť a prinesie to mnoho zdravotných výhod!

Zdravotné výhody kokosového masla
Kokosové maslo je vynikajúcim zdrojom kyseliny laurovej. Tento druh kyseliny je veľmi užitočný pre stabilitu imunitného systému. Ničí škodlivé baktérie, vírusy a plesne. Kyselina laurová sa nachádza aj v materskom mlieku, kde je rovnako zodpovedná za vývoj imunitného systému v boji proti vírusovým a plesňovým infekciám.
Urýchľuje proces chudnutia
Aj chudnutie pôjde oveľa rýchlejšie s kokosovým maslom. Chudnutie pôjde ľahšie vďaka tomu, že je posilnený váš metabolizmus – rýchlejšie rozbije potravu a vy jej ľahšie spálite, pretože k tomu máte jednoducho aj viac energie.
Kokosové maslo obsahuje tuky, ALE sú to zdravé tuky. V tomto prípade si je vaše telo vezme na zásobovanie energie, nie na ukladanie tukov. Zjedzte denne 2 lyžičky kokosového masla a po dvoch týždňoch si všimnete rozdiel.
Kokosové maslo chráni pokožku
Kokosové maslo je veľmi zdravé, pretože chráni telo pred voľnými radikálmi – tie môžu škodiť aj pokožke. Kokosové maslo je zásobárňou vlhkosti hlbších vrstiev pokožky. Kožné bunky sa týmto procesom stávajú silnejšími a spomaľuje sa tak proces starnutia (zlepšuje sa pružnosť).
Stabilizuje hladiny cukru v krvi
Hladina cukru v krvi môže mať obrovský vplyv na vašej hmotnosti. Všetky cukry, ktoré telo nespracuje, sa hromadí v tele ako tukové tkanivo. Vďaka kokosovému maslu znížite glykemický index a normalizuje jeho hladinu. Kokosové maslo je prospešné v spojení s diabetom II. typu.
Lahodné spôsoby použitia kokosového masla
Kokosový orech je plný chuti a presne také je z neho aj maslo. Je veľmi ľahké ho začleniť do vašich jedálničkov vrátane nápojov. Získate z neho mnoho zdravých živín pre váš mozog a organizmus!
Kokosové maslo môžete jesť rovno z nádoby, je veľmi dobré alebo, dá sa ohriať a preliať cez zemiaky alebo na dezert či jahody. Použite ho pokojne aj do svojho obľúbeného smoothie, dostane tým nový rozmer. Do najrôznejších pokrmov chutí aj rozpustené v kombinácii s kuraťom na kari, krevetami, tofu, atď.
Je jedinečné si namiesto obyčajného masla pridať na buchty kokosové, je oveľa zdravšie, navyše buchta zostane krásne vláčna.
Ako si vyrobiť kokosové maslo?
ingrediencie:
- 250 g strúhaného kokosu
- 1 lyžicu kokosového oleja
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
- štipku soli
postup:
- Všetko dajte do mixéra. Po nejakej chvíli mixovania začne kokos sám púšťať olej a potom už to ide rýchlo.
- Mixujte do hladka asi 5min.
- Uchovávajte v chlade.
ZDROJ:fithacker.ru