Laskonky sú asi obľúbené u každého doma. Vyskúšajte tieto sú úplne jednoduché a hlavne rýchle.
suroviny:
- 6 ks bielkov
- 330 g cukor krupica
- 100 g cukor múčka
- 170 g strúhaného kokosu
krém:
- 250 g masla
- 1 plechovka karamelového Salka
postup prípravy:
- Bielky s krupicovými cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli do tuhej peny asi 15 minút.
- Potom misku s penou odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Strúhaný kokos premiešame s práškovým cukrom a zľahka vmiešame do tuhého snehu.
- Na plech vyložený papierom na pečenie položíme šablónu na laskonky hladkou stranou navrch. Každý oválik naplníme snehovou hmotou, stierkou uhladíme a zotrieme prebytočné cesto. Šablónu zľahka nadvihujú z jednej strany, aby laskonky postupne odpadávali. Rúru predhrejeme na 120 stupňov, vložíme plech a zapekáme 15 minút až laskonky nabehnú.
- Potom teplotu stiahneme na 80 stupňov a necháme dosušiť pri pootvorených dvierkach. Sušíme asi 15 minút.
- Upečené laskonky by mali ísť ľahko odlúpnuť nožom, ak nie, tak ešte dosušíme.
- Vychladnuté laskonky zlepujeme karamelovým krémom a polejeme čokoládou.
ZDROJ:missbonus.ru