Hydinové mäso je obzvlášť jemné a ľahké, čo sa v kurníku môže zdôrazniť medom, ovocím a bobuľami.
Turecko sa prekvapivo nemôže pochváliť tým istým.
Každý, kto miluje byvolie krídla v strúhanke? Predstavte si, čo sa stane, ak vymeníte sušienky za kokosové vločky.
Kuracie a kokosové orechy – kombinácia, ktorá je v Ázii veľmi populárna. Najčastejšie sa mäso jednoducho dusí v kokosovom mlieku, pridáva sa do cesta alebo kari. Kokosové kurča je veľmi šťavnaté, s chuťou sladkej kôry. Môžete použiť akékoľvek kusy jatočných tiel.

Zložky:
- Kuracie stehná 6 ks
- Pšeničná múka 2 lyžice
- Kokosové hobliny 4 lyžice
- Vajec 1 ks
- Soľ podľa chuti
- Slnečnicový olej 100 ml
- Sójová omáčka 3 lyžice
- Mandarinky 4 ks
- Zázvor 1 lyžička
- Červená paprika podľa chuti
- Čierne korenie (mleté) podľa chuti
príprava:
- Marináda na varenie. Zmiešajte mandarínkovú šťavu, sójovú omáčku, dva druhy korenia a soľ. Vložte paličky na marinádu na 6 hodín a nezabudnite ich otočiť o niekoľko hodín po začiatku morenia.
- Pripravte si tri hlboké taniere na múku, rozbité vajíčko a kokos. Múku trochu osoľte a v nej vymáčajte stehná. Potom každý ponorte do vajíčka a potom v kokose.
- Nechajte rúru zohriať a kuracie mäso teraz smažte v rastlinnom oleji v predhriatej panvici na oboch stranách počas 5 minút.
- Namažte pekáč (alebo plech na pečenie) olejom, dajte na plech a pečte pri teplote 200 stupňov 35 minút.
Kokosové vločky sú ideálnou voľbou, keď chcete pridať exotický nádych, ale nie príliš ďaleko od klasiky. Je také populárne, že zistenie nie je ťažké. Toto jedlo odporúčame podávať na lístkoch koriandra s pikantne sladkou omáčkou. Doprajte svojim priateľom chutné kurča alebo ich potešte originálnym receptom!
ZDROJ.sovkusom.ru