Suroviny:
- 200g kukuričný škrob
- 250g maslo
- 100g kr.cukr
- 2l mlieka
- 300g kokos
- 3 lyžice strúhanky
- 15lyžíc kr.cukru
- 9ks bielok
Postup:
- Úplne prvým krokom je vystlanie formy na pečenie papierom, následne si z troch vaječných bielkov našľaháme sneh do ktorého pridáme 5 lyžíc kr. cukru, 1 lyžicu strúhanky a na záver 100g kokosu. Výsledek začneme pomaly vrstviť do už pripravenej formy na pečenie a začneme piecť pri teplote 180 C ° a dĺžke cca 15 minút. Každé upečené cesto polejeme cca 100ml mlieka.Rovnakým spôsobom upečieme 3 pláty cesta aby sme mohli na záver tortu navrstviť.
Medzitým než sa nám upečie cesto dáme do hrnca 1,5l mlieka, cukor a kukuričný škrob.
Týmto spôsobom uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť niekde bokom.
Medzitým vyšľaháme maslo do peny a postupne pridávame vychladnutý puding.
Posledným krokom je vrstvenie, ktoré robíme nasledovne:
cesto
krém
kokos
krém
kokos
krém a na vrch posypeme kokosom
Záleží čisto a len na vás na tom ja si tortu dozdobíte je možné torta dozdobiť samotným Raffaello.
ZDROJ:.szeretlekmagyarorszag.hu