Klobása v zemiakovom ceste, veľmi populárna variácia klasického jedla, ktoré vám bude zaručene chutiť

Spomínate si, ako vaša prvá klobása chutila? Iste, ste sa stali oddaným fanúšikom tohto jedla v okamihu, kedy bol prvý kus uhryznutý. A to je absolútne oprávnené! Kombinácia mäsa a cesta je mimoriadne úspešná. Okrem toho to môže a malo by sa zlepšiť.

Odporúčame vám vyskúšať recept na klobásy v zemiakoch – veľmi populárnu variáciu klasického jedla.

prísady:

  • zemiaky1 kg
  • vajcia 2 kusy
  • pšeničná múka 200 g
  • krupica 90 g
  • maslo 25 g
  • klobásy alebo párky 10 ks
  • sezam 1 polievková lyžica
  • soľ na chuť

príprava:

  1. Umyte a odlúpnite zemiaky, nakrájajte na veľké kusy. Naplňte vodou, soľou a varte, až kým nebudú hotové.
  2. Roztlačte ich a nechajte mierne vychladnúť. Potom pridajte mierne roztavené maslo, 1 vajce a premiešajte. Potom pridajte múku a krupicu a mieste cesto rukami. Malo by byť pružné, jemné a ľahké.
  3. Rozdeľte cesto na 10 rovnakých kusov. Roztiahnite každú z nich v ruké, vytočte oválny tvar a vložte klobásu do stredu. Prilepte tortillu pozdĺž celého obvodu a nechajte špičky uzáveru odkryté. Na vyrovnanie ju položte na stôl.
  4. Pokryte plech s pergamenom a potrite s maslom. Klobásky poukladajte na plech s malou medzerou medzi sebou.
  5. Namažte každú klobásu s vajíčkom, posypeme so sezamom a pošlite ju do rúry ohriatej na 200 stupňov po dobu 25-35 minút. Ochutnajte hotové jedlo a podávajte na stôl.
Tento báječný je dobrý, pretože si ho môžete vziať do práce, do školy ako občerstvenie. Ukazuje sa to ako skvelá cesta z situácie, keď nie je čas na varenie. Ak sa vám tento recept páči, uložte ho a zdieľajte s priateľmi.
Bon appetit!
ZDROJ:sovkusom.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>