Spomínate si, ako vaša prvá klobása chutila? Iste, ste sa stali oddaným fanúšikom tohto jedla v okamihu, kedy bol prvý kus uhryznutý. A to je absolútne oprávnené! Kombinácia mäsa a cesta je mimoriadne úspešná. Okrem toho to môže a malo by sa zlepšiť.
Odporúčame vám vyskúšať recept na klobásy v zemiakoch – veľmi populárnu variáciu klasického jedla.
prísady:
- zemiaky1 kg
- vajcia 2 kusy
- pšeničná múka 200 g
- krupica 90 g
- maslo 25 g
- klobásy alebo párky 10 ks
- sezam 1 polievková lyžica
- soľ na chuť
príprava:
- Umyte a odlúpnite zemiaky, nakrájajte na veľké kusy. Naplňte vodou, soľou a varte, až kým nebudú hotové.
- Roztlačte ich a nechajte mierne vychladnúť. Potom pridajte mierne roztavené maslo, 1 vajce a premiešajte. Potom pridajte múku a krupicu a mieste cesto rukami. Malo by byť pružné, jemné a ľahké.
- Rozdeľte cesto na 10 rovnakých kusov. Roztiahnite každú z nich v ruké, vytočte oválny tvar a vložte klobásu do stredu. Prilepte tortillu pozdĺž celého obvodu a nechajte špičky uzáveru odkryté. Na vyrovnanie ju položte na stôl.
- Pokryte plech s pergamenom a potrite s maslom. Klobásky poukladajte na plech s malou medzerou medzi sebou.
- Namažte každú klobásu s vajíčkom, posypeme so sezamom a pošlite ju do rúry ohriatej na 200 stupňov po dobu 25-35 minút. Ochutnajte hotové jedlo a podávajte na stôl.
Tento báječný je dobrý, pretože si ho môžete vziať do práce, do školy ako občerstvenie. Ukazuje sa to ako skvelá cesta z situácie, keď nie je čas na varenie. Ak sa vám tento recept páči, uložte ho a zdieľajte s priateľmi.
Bon appetit!
ZDROJ:sovkusom.ru