Klasický recept na vrstvený medový koláč s karamelovou náplňou

Kroky na výrobu vrstvených medových koláčových štvorcov s karamelovou náplňou:

Veci, ktoré budete potrebovať:

 Pre plnenie karamelu:

  • Cukor na karamel – 100 gramov
  • Voda – 200 ml
  • Múka – 2 lyžice
  • Vajcia – 2
  • Cukor – 200 gramov
  • Maslo -200 gramov

Pre tortu:

  • Múka – 270 gramov
  • Vajcia – 2
  • Cukor – 150 gramov
  • Med – 6 ½ lyžíc
  • Sóda na pečenie – 1 čajová lyžička
  • Olej na mazanie pan – 3 čajové lyžičky

Krok 1. Pripravte karamel

  • Vezmite 100 gramov cukru do malého hrnca.
  • Nechajte karamelizovať na nízkej teplote.
  • Keď dosiahne jantárovú farbu, pridajte 200 ml vody.
  • Zmiešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  • Vypnite teplo.

Krok 2. Spravte plnku

  • Vezmite 2 vajcia do misy.
  • Pridajte 200 gramov cukru a dobre premiešajte.
  • Pridajte 2 lyžice múky a dobre premiešajte.
  • Nalejte ju cez karamel.
  • Rozmiešajte ho nepretržite a nechajte ho vrieť na nízkej teplote, kým nezhustne.
  • Vypnite teplo a pridajte 1 lyžicu masla naraz a miešať nepretržite.
  • Zmes zmiešajte a ochladzujte, aby nezostali žiadne hrudky. Ak je to hotové, vložte do mrazničky na 10-15 minút.

Krok 3. Pripravte cesto na listy koláčov

  • Vezmite 2 vajcia do misy.
  • Pridajte 150 gramov cukru a dobre premiešajte.
  • Pridajte 6 ½ lyžíc medu.
  • Dobre premiešajte a pridajte 1 lyžičku sódy na pečenie.
  • Pridajte 270 gramov múky.
  • Dobre premiešajte, aby ste získali hladké cesto; uistite sa, že je bez hrudiek.
  • Pomocou noža rozdeľte cesto na tri rovnaké časti.

Krok 4. Pečiete 3 listy koláčikov

  • Namažte vonkajšiu časť plechu s rozmermi 24 × 21 cm s 1 čajovou lyžičkou oleja.
  • Pridajte 1/3 lyžice na cestíčko a šíriť ju na dno panvy.
  • Pečte plech na 180 stupňov Celzia asi 15 minút.
  • Rýchlo ho odstráňte pomocou dlhého zaobleného noža.
  • Umyte panvicu a zopakujte proces pre ostatné 2 listy.
  • Nechajte ich vychladnúť.

Krok 5. Vyplňte listy koláčikov

  • Položte 1/3 plnenia na prvý hárok a rovnomerne ho rozložte. Snažte sa nedávať na okraje.
  • Druhý list položte na vrch náplne, nalejte polovicu zostávajúcej náplne a rovnomerne ju rozložte ako predtým.
  • Opakujte pre posledný list.
  • Dajte koláč do chladničky cez noc.

Krok 6. Narežte štvorce a ozdobte ich

  • Nasledujúce ráno vyberte koláč z chladničky.
  • Odrežte okraje a odstráňte ich.
  • Nakrájajte koláč na štvorčeky. Veľkosť štvorcov závisí od vašich preferencií.
  • Prípadne ich ozdobte malými hviezdami, kvetmi atď.

Dobrú chuť!

ZDROJ:fabhow.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>