Verzií na tiramisu je viac než dosť.
Skúšali ste ho avšak osviežiť nejakým ovocím? Pridajte ku klasike jahody a verte, že nebudete ľutovať.
Čo budete potrebovať:
- 120 g cukru
- 50 ml vody
- 4 žĺtky
- 500 g mascarpone
- 400 ml smotany na šľahanie
- 20 g želatínového stužovača
- 140 ml kávy
- 1 lyžičku kakaového prášku
- 200 g podlhovastých piškót
- 650 g jahôd
-
3 lyžičky kakaového prášku
Postup:
Z cukru a vody si pripravíme sirup. Vymiešame žĺtky a postupne k nim prilievame ešte teplý sirup. Túto zmes mixujeme do vychladnutia. Tento proces trvá približne 10 minút. Rozmixujeme si mascarpone a primiešame ho do žĺtkovej zmesi.
Smotanu vymiešame na takmer tuhú penu a pridáme želatínový stužovač. Takto miešame kým nemáme úplne hustú penu. Penu pomaly primiešame do žĺtkovo-mascarponové zmesi.
Piškóty ponamáčame v káve a polovicu poukladáme na dno formy. Na piškóty navrstvíme jahody a 2/3 krému. Na krém poukladáme ďalšiu vrstvu piškót a na koniec navrstvíme krém. Posypeme práškovým cukrom a necháme stuhnúť v chladničke.
Takú dobrotu ste ešte nejedli, dobrú chuť!
ZDROJ:ketkes.com