Tento recept som našla na internete, ale rozhodla som sa ho vylepšiť. Jemný smotanový krém si obľúbila celá rodina a kivi dodáva koláčmi letné sviežosť a príjemne kyslastý podtón. Koláč je možné pripraviť aj do 30 minút.
Čo budete potrebovať
Na cesto:
- 10 dkg masla
- 10 dkg cukru
- 4 vajíčka
- 7 dkg hladkej múky
- 2 PL kakaového prášku
- 1/2 balenie prášku do pečiva
Na krém:
- 2,5 dl smotany na šľahanie
- 450 g kyslej smotany
- 3 PL práškového cukru
- šťavu z polovice citróna
- 3 ks kivi
Na poliatie:
- 1 balenie želatíny
Ako na to?
Cukor rozmiešame so žĺtkami a maslom. Bielky vymiešané na penu opatrne vmiešame do zmesi, následne pridáme aj múku s kypriacim práškom a kakaom. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme ho na 180 ° C približne 20 minút.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme na penu a primiešame do nej kyslú smotanu, cukor a citrónovú šťavu. Takto pripravený krém nanesieme na vychladnuté cesto a poukladáme naň plátky kivi.
Želatínu si pripravíme v 2,5-3 dl vody s 2 lyžicami cukru. Po zovretí vody, povaríme želatínu ešte pár minút. Necháme ju trochu vychladnúť a lyžicou nanesieme na koláč.
Minimálne na hodinu pred podávaním necháme koláč stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť!
ZDROJ:bidista.com